Η OpenAI εγκαινιάζει την επίσημη εφαρμογή ChatGPT για iOS

10 μήνες πριν
OpenAI

Η OpenAI, η ερευνητική εταιρεία που δημιούργησε το ισχυρό γλωσσικό μοντέλο GPT-4 που φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλους, ανακοίνωσε την επίσημη εφαρμογή ChatGPT για iOS. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και επιτρέπει τη φωνητική εισαγωγή. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η OpenAI αναφέρει ότι θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες τις επόμενες εβδομάδες. Σύντομα θα υπάρξει και έκδοση για Android.

Το ChatGPT είναι ένα κορυφαίο γλωσσικό μοντέλο, γνωστό και ως συνομιλητική Τεχνητή Νοημοσύνη ή chatbot, που έχει εκπαιδευτεί ώστε να είναι ενημερωτικό και περιεκτικό. Εκπαιδεύεται σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων κειμένου και κώδικα και μπορεί να παράγει κείμενο, να μεταφράζει γλώσσες, να γράφει διάφορα είδη δημιουργικού περιεχομένου και να απαντά στις ερωτήσεις σου με ενημερωτικό τρόπο.

Η νέα επίσημη εφαρμογή του ChatGPT καθιστά εύκολη την αλληλεπίδραση με το chatbot τεχνητής νοημοσύνης εν κινήσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για να κάνεις ερωτήσεις, να γίνεις δημιουργικός ή απλώς να συζητήσεις. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης ορισμένα χαρακτηριστικά που την καθιστούν πιο φιλική προς τον χρήστη, όπως φωνητική εισαγωγή, πληκτρολόγιο ενώ διατηρεί και ιστορικό των συνομιλιών σου.

Οι συνδρομητές του ChatGPT Plus θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες του GPT-4 μέσω της νέας εφαρμογής, ενώ παράλληλα θα έχουν πρώιμη πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και ταχύτερους χρόνους απόκρισης. Η συνδρομητική υπηρεσία κοστίζει 20 δολάρια το μήνα.

Το λανσάρισμα της εφαρμογής έρχεται λίγους μήνες αφότου το App Store γέμισε με ανεπίσημες εφαρμογές που ισχυρίζονταν ότι προσφέρουν πρόσβαση στο ChatGPT. Η OpenAI δηλώνει ότι η επίσημη εφαρμογή της θα παρέχει στους χρήστες έναν ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο αλληλεπίδρασης με το δημοφιλές AI chatbot, με τον χρήστη να αποφεύγει τυχόν κακόβουλες ενέργειες.

Για να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT, απλώς άνοιξε την εφαρμογή αφού την κατεβάσεις από εδώ όταν θα γίνει διαθέσιμη και στην Ελλάδα, και άμεσα μπορείς να αρχίσεις να εισάγεις τις ερωτήσεις σου μέσω ομιλίας ή κλασσικά μέσω του πληκτρολογίου. Το ChatGPT θα ανταποκριθεί στην εισαγωγή σου και μπορείς να συνεχίσεις τη συζήτηση.