Η APPLE μειώνει την παραγωγή του iPhone 14 κατά 3 εκατομμύρια μονάδες

1 έτος πριν
iPhone 14

Όλα δείχνουν ότι η APPLE θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση της παραγωγή του iPhone 14. Αν και δεν το επιβεβαιώνει, η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε μέσα από την ιστοσελίδα της ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις αποστολές ορισμένων μοντέλων της σειράς iPhone 14 μετά από ένα νέο lockdown που έχει επιβληθεί σε περιοχή που βρίσκεται το κύριο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, η APPLE έχει πλέον μειώσει την παραγωγή των «απλών» μοντέλων iPhone 14 κατά περίπου 3 εκατομμύρια τεμάχια. Η εταιρεία είχε προηγουμένως ως στόχο 90 εκατομμύρια τεμάχια του νέου iPhone μέχρι το τέλος του έτους, με το στόχο πλέον να έχει μειωθεί στα 87 εκατομμύρια. Ο περιορισμός στην παραγωγή δεν αφορά τα Pro και Pro Max μοντέλα του iPhone 14 αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ζήτηση για αυτά τα κινητά είναι ακόμα υψηλή.

Τα Pro μοντέλα είναι πάντως αυτά που επηρεάζονται από την πανδημία του COVID-19 στην Κίνα, καθώς αυτά είναι τα smartphones που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Foxconn σε περιοχή που υπάρχει έξαρση και ανάγκη για έκτακτα μέτρα. Η APPLE αναφέρει συγκεκριμένα ότι «συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Ωστόσο, αναμένουμε τώρα χαμηλότερες αποστολές των δύο αυτών μοντέλων από ό,τι περιμέναμε προηγουμένως και οι πελάτες μας θα βιώσουν μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για να παραλάβουν τα νέα τους προϊόντα.

Συνεργαζόμαστε στενά με τον προμηθευτή μας για να επιστρέψουμε στα κανονικά επίπεδα παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια κάθε εργαζόμενου».

Φέτος η APPLE προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές ειδικά στη Pro σειρά του iPhone, εξοπλίζοντας τα δύο μοντέλα με κύρια κάμερα 48MP που διακρίνεται για τη λεπτομέρεια στις λήψεις αλλά και τις εξαιρετικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένας ακόμη τομέας που τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν είναι στο εμπρόσθιο μέρος όπου στη θέση του notch βλέπουμε με πολύ μικρότερη εγκοπή, η οποία με τη βοήθεια της λειτουργίας Dynamic Island, γίνεται δυναμικό στοιχείο στην όλη εμπειρία του iOS.