Η DJI ανακοινώνει το drone Air 3 με διπλή 4Κ κάμερα με δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης

8 μήνες πριν
DJI drone Air 3 flying over a landscape

Η DJI, ο κορυφαίος κατασκευαστής φωτογραφικών drones, παρουσίασε το τελευταίο της μοντέλο, το Air 3. Το DJI Air 3 διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι το σύστημα διπλής κάμερας, το οποίο επιτρέπει στο drone να τραβάει βίντεο 4K με δύο διαφορετικούς φακούς ταυτόχρονα.

Συγκεκριμένα το Air 3 διαθέτει δύο κάμερες με πανομοιότυπους αισθητήρες, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K@60fps HDR ή 4K@100fps (χωρίς HDR) και φωτογραφίες στα 48MP. Η διαφορά έγκειται στους φακούς: ο ένας είναι ένας ευρυγώνιος φακός που αντιστοιχεί σε 24mm με διάφραγμα F1.7 και ο άλλος είναι ένας τηλεφακός με δυνατότητα οπτικού zoom 3x που αντιστοιχεί σε 70mm με διάφραγμα F2.8.

Το σύστημα διπλής κάμερας επιτρέπει στο DJI Air 3 να κάνει λήψη με μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Dual Camera Shooting, η οποία καταγράφει κάθετο βίντεο 2,7K με τον τηλεφακό και ταυτόχρονα ένα δεύτερο βίντεο με τον ευρυγώνιο φακό. Αυτό δημιουργεί μια κοντινή λήψη του κύριου θέματος που μπορεί να κοινοποιηθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που προτιμούν τον κατακόρυφο προσανατολισμό, καθώς και μια πλήρη προβολή που μπορεί να γεμίσει τις άκρες όταν το βίντεο δημοσιεύεται σε πλατφόρμες που προτιμούν τον οριζόντιο προσανατολισμό (πχ YouTube).

Το Air 3 διαθέτει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μεγαλύτερη εμβέλεια μετάδοσης και καλύτερη ανίχνευση εμποδίων. Μπορεί να πετάξει έως και 46 λεπτά με μία μόνο φόρτιση ενώ χρησιμοποιεί επίσης το σύστημα μετάδοσης βίντεο OcuSync 4 HD, το οποίο μπορεί να μεταδώσει βίντεο 1080p@60fps σε απόσταση έως και 20 χιλιομέτρων.

Είναι επίσης το πρώτο από τη σειρά Air που διαθέτει ανίχνευση εμποδίων 360 μοιρών, η οποία του παρέχει θέαση γύρω του από τις πλευρές και την κορυφή, καθώς και ένα ζευγάρι φακών και έναν αισθητήρα 3D Time Of Flight (TOF) για τον εντοπισμό εμποδίων κάτω από το σκάφος. Αυτό καθιστά το Air 3 ασφαλέστερο και πιο έξυπνο από ποτέ και σίγουρα ένα από τα καλύτερα και σ’ αυτό τον τομέα στην κατηγορία των drones.

Το DJI Air 3 έρχεται σε τρεις εκδόσεις. Το πρώτο είναι το βασικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει το drone, αξεσουάρ, μία μπαταρία και το χειριστήριο RC-N2 που απαιτεί τη σύνδεση ενός smartphone. Το δεύτερο είναι το Fly More Combo το οποίο προσθέτει δύο μπαταρίες, μία βάση φόρτισης, μια τσάντα μεταφοράς και άλλα αξεσουάρ ενώ υπάρχει και το Fly More Combo με χειριστήριο RC2 το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη  και κάνει περιττή τη σύνδεση smartphone.

Το DJI Air 3 αναμένεται να προσγειωθεί στον ΓΕΡΜΑΝΟ μέσα στον Αύγουστο.