Η GOOGLE αντίθετη στην απόφαση του Δικαστηρίου για το δικαίωμα στην άμβλωση

1 έτος πριν
GOOGLE

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρείες του κόσμου που έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ εκφράζουν την αντίθεσή τους σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας περί του συνταγματικού δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Η GOOGLE ήταν η πρώτη εταιρεία που κινήθηκε εμπράκτως, ανακοινώνοντας στους εργαζομένους της μέσω email πως πλέον έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν αλλαγή του τόπου εργασίας τους χωρίς την ανάγκη για δικαιολογητικά. Η εταιρεία μάλιστα δεν έμεινε εκεί αφού στο παραπάνω πρόσθεσε πως η ασφάλεια υγείας της καλύπτει πλέον τη σχετική διαδικασία ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει σε άλλη πολιτεία από εκείνη που κατοικεί η εργαζόμενη.

«Η ισότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς σαν εταιρεία και έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς σχετικά με το πώς αυτή η απόφαση θα επηρεάσει την υγεία, τη ζωή και την καριέρα των ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου των χρηστών αλλά και για να εξασφαλίσουμε πως οι πληροφορίες σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία θα παραμείνουν προσβάσιμες μέσω των προϊόντων μας», ανέφερε στο μήνυμα που έστειλε στο προσωπικό της εταιρείας η Fiona Cicconi, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού.

«Για την υποστήριξη του προσωπικού μας και των εξαρτώμενων μελών τους, η αμερικανική ασφάλεια υγείας και το πλάνο παροχών μας καλύπτει πλέον τις ιατρικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε άλλη πολιτεία λόγω μη διαθεσιμότητάς τους στον τόπο εργασίας και κατοικίας μίας εργαζομένου. Το προσωπικό μας μπορεί να αιτηθεί αλλαγή τόπου εργασίας χωρίς διευκρινίσεις και οι υπεύθυνοι για τη διαδικασία θα είναι ενήμεροι γι’ αυτό», έγραψε ακόμα η Cicconi, προσθέτοντας πως οι σύμβουλοι της εταιρείας είναι έτοιμοι να προσφέρουν περαιτέρω υποστήριξη σε όποιον/α τη χρειάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, τα παραπάνω αποτελούν πολιτική που ίσχυε έτσι κι αλλιώς -και πριν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ- με την Cicconi απλά να την υπενθυμίζει.