Η GOOGLE φέρεται να εργάζεται πάνω στο δικό της Location Tracker τύπου AirTag

1 έτος πριν
GOOGLE Location Tracker

Η GOOGLE εργάζεται πάνω στo δικό της tracker εντοπισμού θέσης για να ανταγωνιστεί τα AirTags της APPLE, σύμφωνα με τον προγραμματιστή και γνωστό leaker, Kuba Wojciechowski.

Ο Wojciechowski ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε αναφορές για τα επερχόμενα location trackers στο Fast Pair της GOOGLE το οποίο είναι υπεύθυνο για τη γρήγορη σύζευξη κοντινών συσκευών Bluetooth. Η συσκευή λέγεται ότι φέρει την κωδική ονομασία "Grogu", από τον χαρακτήρα του μωρού Yoda από τη σειρά Star Wars "The Mandalorian", και αναπτύσσεται από την ομάδα GOOGLE Nest.

Ο Wojciechowski πιστεύει ότι ο tracker θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε πολλές χρωματικές επιλογές και να περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ηχείο για να βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν μια χαμένη συσκευή με τον ήχο, κάτι που κάνουν και τα AirTags της APPLE.

Όπως τα AirTags και το iPhone μετά το 11o μοντέλο, τα smartphones Pixel 6 Pro και Pixel 7 Pro της GOOGLE, όλα αυτά υποστηρίζουν το πρότυπο Ultra Wideband και ο Wojciechowski ισχυρίζεται ότι οι trackers θα μπορούσαν να υποστηρίζουν το ασύρματο πρωτόκολλο εκτός από το Bluetooth LE για να παρέχουν στους χρήστες ακριβείς οδηγίες για ένα χαμένο tracker. Η GOOGLE θα μπορούσε να ανακοινώσει τη νέα δημιουργία της μαζί με τα νέα Pixel smartphones στο συνέδριο προγραμματιστών I/O τον Μάιο.

Οι trackers της GOOGLE πιθανόν να προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες στο Android από ό,τι είναι ικανές να παρέχουν τα AirTags της APPLE, δεδομένου ότι τα AirTags απαιτούν μια συσκευή της APPLE για να ρυθμιστούν. Πάντως η APPLE διαθέτει την εφαρμογή "Tracker Detect" στο GOOGLE Play Store που επιτρέπει στους χρήστες Android να σαρώνουν το χώρο προκειμένου να βρούν τυχόν κοντινά τους AirTags που έχουν αποχωριστεί από τον ιδιοκτήτη τους. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε βασικά για να αμβλύνει τους φόβους ότι τα AirTags μπορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα για την παρακολούθηση της θέσης ατόμων. Παραμένει αβέβαιο μέχρι στιγμής πάντως αν η GOOGLE κυκλοφορήσει και αυτή κάτι παρόμοιο.