Η HP παρουσίασε τους νέους φορητούς υπολογιστές EliteBook 1040 G10 και Elite x360 1040 G10

1 έτος πριν
HP booth at CES 2023

Πολλές οι συσκευές που παρουσίασε η εταιρεία HP στην έκθεση CES 2023, αρκετές από τις οποίες θα δούμε και στη χώρα μας. Μεταξύ των συσκευών που περιμένουμε να διατεθούν την άνοιξη είναι και οι σειρές Dragonfly Pro και EliteBook/ Elite x360.

Σύμφωνα με την γνωστή κατασκευάστρια, οι φορητοί υπολογιστές HP EliteBook 1040 G10 και HP Elite x360 1040 G10 προσφέρουν «εμπειρίες συνεργασίας με νέες έξυπνες καινοτομίες τηλεδιάσκεψης για την ώθηση της υβριδικής εργασίας».

Τα παραπάνω μοντέλα φορητών υπολογιστών λοιπόν προσφέρουν την εμπειρία χρήσης πολλαπλών καμερών, αυτόματη επιλογή κάμερας κ.ά. Στην πρώτη περίπτωση, υποστηρίζεται διπλή ροή βίντεο και εναλλαγή κάμερας, ώστε ο χρήστης να μπορεί ταυτόχρονα σε μία σύσκεψη βίντεο τόσο το πρόσωπο του όσο και έναν μαυροπίνακα ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Η λειτουργία «αυτόματη επιλογή κάμερας» χρησιμοποιεί έξυπνη παρακολούθηση προσώπου για να αναγνωρίζει ποια κάμερα βλέπει ο χρήστης ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον του κοινού που συμμετέχει στη σύσκεψη χωρίς να διακόπτεται η οπτική επαφή.

Επιπλέον, υποστηρίζεται έξυπνη διαχείριση ενέργειας. Για να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για όλη την εργάσιμη ημέρα, ο υπολογιστής μαθαίνει τον τρόπο που εργάζεται ο χρήστης, και εισέρχεται σε κατάσταση αδράνειας στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ή μπορεί να προβλέψει πότε θα ξεκινήσει η εργάσιμη ημέρα για μία «instant-on» εμπειρία.

To HP EliteBook 1040 G10 (2023) θα διατεθεί με επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς από τη σειρά U και τη σειρά P σε συνδυασμό με 64 GB μνήμης DDR5 και 2 TB SSD. Διαθέτει οθόνη LCD IPS με διαγώνιο 14 ιντσών ανάλυσης Full HD. Το Elite x360 1040 G10 έρχεται με παρόμοια χαρακτηριστικά ωστόσο διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής υψηλότερης ανάλυσης -χάρη στον ευέλικτο μηχανισμό/hinge- για να μετατρέπεται εύκολα σε ένα tablet.

Μαζί με τους παραπάνω φορητούς υπολογιστές ανακοινώθηκαν και τα εισαγωγικά και οικονομικότερα HP Laptop 14 και HP Laptop 15 με οθόνες 14,1 ιντσών και 15,6 ιντσών αντίστοιχα. Οι φορητοί υπολογιστές έρχονται αποκλειστικά με επεξεργαστές της AMD, από τον AMD Athlon Silver 7120U μέχρι τον κατά πολύ ισχυρότερο επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7730U σε συνδυασμό με μνήμη έως 16 GB και αποθηκευτικό χώρο σε μορφή SSD έως και 1 TB. Οι υπολογιστές επίσης διαθέτουν WiFi, Bluetooth, υποδοχές HDMI, USB-C και USB-A, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κουμπί σίγασης για το μικρόφωνο και κλείστρο ιδιωτικότητας για την web camera.