Η "Λειτουργία Συντήρησης" κάνει πιο ασφαλές το service του Samsung Galaxy smartphone σου

1 έτος πριν
Samsung Galaxy

Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία θα αποκτήσουν χρήστες επιλεγμένων Samsung Galaxy smartphone πολύ σύντομα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Με την ονομασία «Λειτουργία Συντήρησης», η λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να την ενεργοποιήσει όταν είναι έτοιμος να στείλει τη συσκευή του στο service, προκειμένου να προστατέψει με τον καλύτερο τρόπο τα προσωπικά του δεδομένα. Συγκεκριμένα επιτρέπει στους να χρήστες να αποκλείουν την πρόσβαση σε τρίτους σε δεδομένα όπως φωτογραφίες, μηνύματα και επαφές. Η λειτουργία συντήρησης δοκιμάστηκε με επιτυχία στη σειρά Galaxy S21 στην Κορέα τον Ιούλιο και στη συνέχεια κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2022. Ξεκίνησε πρόσφατα σε παγκόσμιο επίπεδο, με σταδιακή διανομή μέσα στους επόμενους μήνες σε επιλεγμένα μοντέλα με One UI 5 ενώ η επέκταση θα συνεχιστεί σε περισσότερες χώρες καθόλη τη διάρκεια του 2023.

«Ολόκληρη η ζωή μας βρίσκεται στα smartphone μας, από τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών μέχρι τις οικογενειακές φωτογραφίες. Με τη Λειτουργία Συντήρησης, διαβεβαιώνουμε τους χρήστες Galaxy πως μπορούν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους», δήλωσε ο Seungwon Shin, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της ομάδας ασφάλειας στο Mobile eXperience Business Samsung Electronics. «Αυτό είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των συνεχών προσπαθειών μας να εισάγουμε νέους τρόπους για να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν τον έλεγχο, ώστε να μπορούν να εξερευνούν νέες εμπειρίες στο κινητό, γνωρίζοντας ότι τους καλύπτουμε».

Στην ουσία το Maintenance Mode όπως αναφέρεται στα αγγλικά η λειτουργία, δημιουργεί ένα ξεχωριστό λογαριασμό στη συσκευή προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν βασικές λειτουργίες χωρίς να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει τη λειτουργία συντήρησης στο μενού «Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής» στις «Ρυθμίσεις» και να επανεκκινήσει το smartphone του. Μόλις γίνει η επανεκκίνηση, όλες οι προσωπικές πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των εγγράφων και των μηνυμάτων τους, θα περιοριστούν.