Η META σταματά όλα τα σχέδια να φέρει τα NFT στο Facebook και το Instagram

1 έτος πριν
NFT

Ο επικεφαλής του τμήματος εμπορίου και χρηματοοικονομικών τεχνολογιών της META, Stephane Kasriel, δημοσίευσε στο Twitter ότι η εταιρεία θα τερματίσει τις λειτουργίες NFT και ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων στο Instagram και το Facebook.

Αυτό το βραχύβιο προϊόν άρχισε να δοκιμάζεται μόνο με επιλεγμένους δημιουργούς του Instagram τον περασμένο Μάιο, καθώς και με ορισμένους χρήστες του Facebook τον Ιούνιο. Μέχρι τον Ιούλιο, η META επέκτεινε την υποστήριξη NFT στο Instagram για δημιουργούς σε 100 χώρες. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η META αποχωρεί από τα NFTs.

«Σταματάμε προς το παρόν τα ψηφιακά συλλεκτικά προϊόντα (NFTs) για να επικεντρωθούμε σε άλλους τρόπους υποστήριξης δημιουργών, ανθρώπων και επιχειρήσεων», έγραψε ο Kasriel σε ένα νήμα στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος της META δήλωσε ότι η εταιρεία μετατοπίζει τις επενδύσεις της μακριά από τα NFTs προς προϊόντα και προς υπηρεσίες όπως το META Pay, καθώς και σε χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα απευθείας στις πλατφόρμες της META, όπως η λειτουργία φιλοδωρήματος που ονομάζεται gifts. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι δοκιμάζει τρόπους για τους δημιουργούς να κερδίζουν έσοδα από διαφημίσεις στο Reels.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η δημιουργία ευκαιριών για τους δημιουργούς και τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους θαυμαστές τους και να κερδίσουν χρήματα παραμένει προτεραιότητα και θα επικεντρωθούμε σε τομείς όπου μπορούμε να έχουμε αντίκτυπο σε κλίμακα, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων και οι ευκαιρίες κερδοφορίας για τα Reels», έγραψε ο Kasriel.

Η META έχει προχωρήσει σε περικοπή εξόδων σε όλη την εταιρεία, καθώς προσπαθεί να κάνει τα όνειρά της για το METAverse (εικονική) πραγματικότητα. Η Reality Labs, το τμήμα της META που ασχολείται με προϊόντα AR και VR, σημείωσε ζημιές ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο την περσινή χρονιά. Τον Νοέμβριο, η META απέλυσε 11.000 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 13% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, σηματοδοτώντας τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της εταιρείας. Και καθώς η META αντιμετωπίζει αυτή την καταιγίδα, ο θόρυβος γύρω από τα NFTs έχει καταλαγιάσει σημαντικά. Εκείνη την εποχή, το ενδιαφέρον της META για τα NFTs φαινόταν ότι θα μπορούσε να διασταυρωθεί με τα σχέδιά της για ένα METAverse εικονικής πραγματικότητας. Ο διευθύνων σύμβουλος της META, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε δηλώσει ότι ήλπιζε ότι οι χρήστες θα μπορούσαν μια μέρα να δημιουργούν εικονικά ρούχα ως NFTs, για παράδειγμα και να τα χρησιμοποιούν σε διαφορετικές πλατφόρμες.