Η META θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με το άβαταρ τους

8 μήνες πριν
meta avatars

Η META ξεκίνησε τη διάθεση ενός νέου χαρακτηριστικού στις εφαρμογές Messenger και Instagram: πλέον επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις χρησιμοποιώντας το εικονικό άβαταρ τους (META Avatar). Το νέο χαρακτηριστικό σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη επέκταση του συνόλου δυνατοτήτων του συστήματος άβαταρ της, το οποίο ανέπτυξε σταδιακά ως μέρος του οράματός της για το METAverse

Σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας και κοινοποιήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της META, Vishal Shah, μπορείς να δεις πως μοιάζει μία βιντεοκλήση με τη χρήση του συστήματος άβαταρ της εταιρείας, META Avatar. Από το βίντεο καταλαβαίνουμε ότι μοιάζει σαν μια κλήση FaceTime στην οποία χρησιμοποιείται το σύστημα Memoji της APPLE. Τα άβαταρ της META ακολουθούν τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του στόματος επίσης, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά στο να καταλαβαίνεις τι πραγματικά λέει ο συνομιλητής και ποια η έκφραση του όταν μιλά. Στο βίντεο επίσης βλέπουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν μερικά ακόμα άβαταρ με θέμα τα ζώα, όπως μια γάτα, έναν σκύλο, μια κουκουβάγια και ένα λάμα καθιστώντας τη συνομιλία περισσότερο χιουμοριστική και ευφάνταστη.

Μαζί με τα avatar, η META διέθεσε και ορισμένα κινούμενα αυτοκόλλητα (animated stickers), τα οποία επιτρέπουν στο ίδιο το άβαταρ σου να χαιρετίζει μία κίνηση ή εξέλιξη με «thumbs up» ή να κυλιέται στο πάτωμα από τα γέλια σε μία συζήτηση. Τα animated stickers, όπως λέει η META, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε «stories και reels στα Instagram και Facebook, σε σχόλια στο Facebook καθώς και σε νήματα συζητήσεων με μηνύματα στα Messenger και Instagram».

Η εταιρεία πρόκειται επίσης να τυποποιήσει τα άβαταρ της στο σύνολο των εφαρμογών της και στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας (VR). Αυτή η τυποποίηση θα κάνει τα άβαταρ περισσότερο ρεαλιστικά ενώ θα επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν εικονικά ρούχα -από το avatar store της εταιρείας- για να δείχνουν το σύνολα τους στους συνομιλητές τους κ.ά.