Η Microsoft φέρνει το ChatGPT του OpenAi στα Azure services για εταιρικούς πελάτες

1 έτος πριν
Microsoft ChatGPT

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει διαθέσιμο το ChatGPT της OpenAI με τη σουίτα cloud υπηρεσιών Azure. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι εταιρικοί πελάτες που χρησιμοποιούν τις cloud υπηρεσίες του Azure, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ChatGPT μέσω της υπηρεσίας Azure OpenAI. Μέσω αυτής, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πρόσβαση σε μοντέλα AI, συμπεριλαμβανομένων των GPT-3.5, Codex και DALL-E 2.

«Το ChatGPT έρχεται σύντομα στην υπηρεσία Azure OpenAI, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, καθώς βοηθάμε τους πελάτες να εφαρμόσουν τα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο στις δικές τους επιχειρηματικές επιταγές», μοιράστηκε ο Satya Nadella σε ένα tweet.

Ο Eric Boyd, Corporate Vice President, AI Platform της Microsoft σε ένα blog ανέφερε ότι η υπηρεσία Azure OpenAI είναι πλέον γενικά διαθέσιμη και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να «υποβάλουν αίτηση για πρόσβαση στα πιο προηγμένα μοντέλα AI στον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των GPT-3.5, Codex και DALL-E 2. Τα μοντέλα αυτά υποστηρίζονται από τις αξιόπιστες δυνατότητες επιχειρηματικής ποιότητας και τη βελτιστοποιημένη για AI υποδομή του Microsoft Azure, προκειμένου να δημιουργήσουν εφαρμογές αιχμής». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Azure είναι η βασική υπολογιστική ισχύς πίσω από την οικογένεια μοντέλων του OpenAI API για την πρόοδο της έρευνας και την παραγωγικότητα των προγραμματιστών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η είδηση ότι η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις για την επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ChatGPT, έκανε την εμφάνισή της, χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο.

Η OpenAI διέθεσε στις 30 Νοεμβρίου το ChatGPT, ένα AI bot που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται συνομιλίες που μοιάζουν με ανθρώπινες συνομιλίες με βάση τις προτροπές του χρήστη. Εκατομμύρια χρήστες το έχουν χρησιμοποιήσει από τότε, με την εταιρεία να εργάζεται πυρετωδώς στην επόμενη έκδοση.