Η MICROSOFT κυκλοφορεί το Copilot ως ανεξάρτητη εφαρμογή για Android, εντελώς δωρεάν

3 μήνες πριν
MICROSOFT Copilot logo

Η MICROSOFT έχει κυκλοφορήσει αθόρυβα μια ειδική εφαρμογή Copilot για Android, παρέχοντας στους χρήστες έναν απλοποιημένο τρόπο πρόσβασης στο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης και τις λειτουργίες του. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για download από το Google Play Store εντελώς δωρεάν εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, και προκαλεί εντύπωση που όχι μόνο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία, αλλά και ότι χρειάστηκε τόσος χρόνος μέχρι να εντοπιστεί.

Η νέα εφαρμογή Copilot δεν αποτελεί κάτι εντελώς νέο λειτουργικά. Με μια πρώτη ματιά, μοιάζει με την υπάρχουσα εφαρμογή Bing Chat, εξακολουθώντας να παρέχει τις ίδιες δυνατότητες συνομιλίας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν ήδη πρόσβαση στο Copilot μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης MICROSOFT Edge, το SwiftKey, το Skype και άλλες εφαρμογές στο Android.  

Αυτό που προσφέρει η αυτόνομη εφαρμογή είναι μια ενοποιημένη εμπειρία Copilot που υποστηρίζει πολλές από τις ίδιες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο desktop, όπως η υποβολή σύνθετων ερωτήσεων, η δημιουργία εικόνων με το DALL-E 3, η σύνταξη εγγράφων/ημερολογίων και η περιστασιακή συνομιλία. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν/απενεργοποιήσουν το πρόσφατα προστιθέμενο μοντέλο GPT-4 του Copilot κάτι που η OpenAI, προσφέρει επί πληρωμή στη δική της εφαρμογή, ChatGPT Plus.

Όπως περιγράφει η MICROSOFT:

"Βελτιώστε την παραγωγικότητά σας με το Copilot - τον AI-Powered Chat Assistant σας. Το Copilot είναι ένας πρωτοποριακός βοηθός συνομιλίας από τη MICROSOFT που τροφοδοτείται από τα πιο πρόσφατα γλωσσικά generative AI μοντέλα της OpenAI, το GPT-4 και το DALL-E 3. Αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης παρέχουν γρήγορες, σύνθετες και ακριβείς απαντήσεις, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας οπτικών εικόνων που κόβουν την ανάσα από απλές περιγραφές κειμένου. Συνομιλήστε και δημιουργήστε όλα σε ένα μέρος – εντελώς δωρεάν!"

Η εφαρμογή Copilot είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για την πλατφόρμα του Android. Ωστόσο, οι χρήστες iOS μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες του Copilot μέσω της εφαρμογής Bing αλλά είναι δεδομένο ότι η MICROSOFT θα κυκλοφορήσει την Copilot εφαρμογή και για την πλατφόρμα της APPLE.