Η MICROSOFT παρουσιάζει το ανανεωμένο Bing με ενσωμάτωση του ChatGPT

1 έτος πριν
Bing

Η MICROSOFT ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing, η οποία ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το νέο Bing χρησιμοποιεί την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI, η οποία έχει κατακτήσει τον κόσμο από το λανσάρισμά της πέρυσι.

Η κίνηση αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απειλή που έχει δει η GOOGLE για την κυριαρχία της στην αναζήτηση στο διαδίκτυο - και σηματοδοτεί την έναρξη μιας κούρσας τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των εταιρειών.

«Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της MICROSOFT, Satya Nadella.

Το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την OpenAI και υποστηρίζεται από τη MICROSOFT, χρησιμοποιεί τεχνικές deep learning για να παράγει απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις σε αιτήματα αναζήτησης.

Ο κ. Nadella πιστεύει ότι η νέα τεχνολογία είναι έτοιμη να αλλάξει τη φύση της διαδικτυακής αναζήτησης - και των αλληλεπιδράσεων με πολλά άλλα λογισμικά. «Αυτή η τεχνολογία θα αναδιαμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού που γνωρίζουμε», δήλωσε. Το Bing θα ανταποκρίνεται πλέον στα ερωτήματα αναζήτησης με πιο λεπτομερείς απαντήσεις - όχι μόνο με συνδέσμους σε ιστότοπους.

Τι θέλει όμως να πετύχει η MICROSOFT με τη συνεργασία της με την OpenAI; Η ίδια η εταιρεία αναφέρει τους κεντρικούς πυλώνες των στόχων της ως εξής:

Καλύτερη αναζήτηση. Το νέο Bing προσφέρει μια βελτιωμένη έκδοση της γνώριμης εμπειρίας αναζήτησης, παρέχοντας πιο συναφή αποτελέσματα για απλά πράγματα όπως αθλητικά αποτελέσματα, τιμές μετοχών και καιρό, μαζί με μια νέα πλευρική γραμμή που δείχνει πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, αν τις θέλεις.

Πλήρεις απαντήσεις. Το Bing εξετάζει τα αποτελέσματα από όλο τον ιστό για να βρει και να συνοψίσει την απάντηση που αναζητάς. Για παράδειγμα, μπορείς να λάβεις λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να αντικαταστήσεις τα αυγά με ένα άλλο συστατικό σε ένα κέικ που ψήνεις ακριβώς εκείνη τη στιγμή, χωρίς να μετακινηθείς σε πολλαπλά αποτελέσματα.

Μια νέα εμπειρία συνομιλίας. Για πιο σύνθετες αναζητήσεις - όπως για το σχεδιασμό ενός λεπτομερούς δρομολογίου ταξιδιού ή για την έρευνα σχετικά με το ποια τηλεόραση να αγοράσεις - το νέο Bing προσφέρει νέα, διαδραστική συνομιλία. Η εμπειρία της συνομιλίας σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσεις την αναζήτησή σου μέχρι να λάβεις την ολοκληρωμένη απάντηση που αναζητάς, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες, σαφήνεια και ιδέες - με διαθέσιμους συνδέσμους ώστε να μπορείς να δράσεις άμεσα βάσει των αποφάσεών σου.

Μια δημιουργική σπίθα. Υπάρχουν φορές που χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από μια απάντηση - χρειάζεσαι έμπνευση. Το νέο Bing μπορεί να δημιουργήσει το περιεχόμενο που θα σε βοηθήσει. Μπορεί να σε βοηθήσει να γράψεις ένα email, να δημιουργήσεις ένα 5ήμερο πρόγραμμα για τις ονειρεμένες διακοπές σου στη Χαβάη, με συνδέσμους για να κλείσεις το ταξίδι και τα καταλύματα, να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη για δουλειά ή να δημιουργήσεις ένα κουίζ για τη βραδιά γνώσεων. Το νέο Bing παραθέτει επίσης όλες τις πηγές του, ώστε να μπορείς να βλέπεις τους συνδέσμους προς το περιεχόμενο του διαδικτύου στο οποίο παραπέμπει.

Νέα εμπειρία Microsoft Edge. Ενημερώθηκε το πρόγραμμα περιήγησης Edge με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και νέα εμφάνιση, ενώ προστέθηκαν δύο νέες λειτουργίες: Συνομιλία και σύνταξη. Με την Edge Sidebar, μπορείς να ζητήσεις μια περίληψη μιας μακροσκελούς οικονομικής έκθεσης για να λάβεις τα βασικά συμπεράσματα, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία συνομιλίας για να ζητήσεις μια σύγκριση με τα οικονομικά στοιχεία μιας ανταγωνιστικής εταιρείας και να τα τοποθετήσεις αυτόματα σε έναν πίνακα. Μπορείς επίσης να ζητήσεις από τον Edge να σε βοηθήσει να συντάξεις περιεχόμενο, όπως μια ανάρτηση στο LinkedIn, δίνοντάς του μερικές οδηγίες για να ξεκινήσεις. Στη συνέχεια, μπορείς να του ζητήσεις να σε βοηθήσει να ενημερώσεις τον τόνο, τη μορφή και τη διάρκεια της ανάρτησης. Το Edge μπορεί να καταλάβει την ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεσαι και προσαρμόζεται ανάλογα.

H Microsoft δίνει σταδιακά πρόσβαση στο νέο Bing, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο bing.com/new