Μάσκα Razer Zephyr Pro με φωνητική ενίσχυση

2 έτη πριν
mask

Την τελειοποιημένη μάσκα της αποκάλυψε η Razer, Razer Zephyr Pro, την οποία αρχικά είδαμε ως Project Hazel τον Οκτώβριο του 2021, η οποία έρχεται με Chroma RGB φωτισμό όπως και πολλά άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Όσο ο χρήστης φοράει τη μάσκα Zephyr, μπορεί να ελέγχει τους ενσωματωμένους ανεμιστήρες για να ελέγχει τη ροή αέρα στους δύο από τους τρεις αεροθαλάμους. Η Zephyr έρχεται με φίλτρα «τύπου Ν95» για τρεις ημέρες ή για 11 ημέρες αν αγοράσετε το Zephyr Starter Pack. Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι στους αρχικούς ισχυρισμούς της εταιρείας, η μάσκα παρουσιαζόταν ως «N95 συμβατή», έναν ισχυρισμό που μετά από αντιδράσεις η Razer αφαίρεσε με τον πιο ορθό «φίλτρα καθαρισμού αέρα». Κι αυτό διότι σε  δοκιμές της Razer, τα φίλτρα της Zephyr Pro φέρεται να πληρούν το 95% της απόδοσης για το φιλτράρισμα σωματιδίων (PFE) ενώ για τη συμβατότητα με N95 θα έπρεπε ολόκληρη η μάσκα (όχι μόνο τα φίλτρα) να μπορεί να μπλοκάρει τα μικροσωματίδια

Αν και πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες μεταφέρθηκαν από το Hazel στη Zephyr Pro, η φωνητική ενίσχυση αποδείχθηκε βαριά και κατανάλωνε πολύ ενέργεια. Θυμίζουμε πως όταν είχε παρουσιαστεί η Zephyr (ως Project Hazel), η Razer ισχυριζόταν πως θα διέθετε παρόμοια λειτουργία, ωστόσο το έξτρα βάρος και η μειωμένη αυτονομία (λειτουργεί με μπαταρία) εν τέλει την ανάγκασαν να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της. Έτσι η ενίσχυση φωνής είναι παρούσα, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την ομιλία για όσους φορούν τη μάσκα. Αν και η Razer δεν είπε ακόμη κάτι επισήμως για τη διάθεση, η εταιρεία θέλει να παρέχει τροποποίηση της φωνής για όσους θέλουν να ακούγονται σαν τον Bane ή Darth Vader.

Για να τα καταφέρει με τη Zephyr Pro, χρησιμοποίησε κοπή μέσω λέιζερ για τις οπές των ηχείων, εξοικονομώντας βάρος από εκεί. Όσο για τη μπαταρία, με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ενίσχυσης φωνής, μιλάμε για αυτονομία πέντε με έξι ώρες.

Η τιμή της Zephyr Pro ξεκινά στα $199, που είναι $50 παραπάνω από την απλή μάσκα Zephyr. Βέβαια όπως και με την Zephyr, η Zephyr Pro επίσης αναμένεται να περιέχει ένα Starter Pack με 33 σετ φίλτρων για τους τρεις αεροθαλάμους. Αυτό σημαίνει πως ο αγοραστής θα έχει φίλτρα για 33 μέρες συνεχόμενης χρήσης. Η μάσκα αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.