Η SAMSUNG θα φέρει το OneUI 6.1.1 και σε παλιότερες ναυαρχίδες της

2 μήνες πριν
galaxy fold6 & galaxy flip6

Τα νέα SAMSUNG Galaxy Z Fold6 και SAMSUNG Galaxy Z Flip6 που μόλις παρουσιάστηκαν σε Unpacked event, έρχονται απευθείας με το One UI 6.1.1. Η νέα έκδοση του περιβάλλοντος της SAMSUNG που φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά που αφορούν την κάμερα αλλά και τις λειτουργίες Galaxy AI, τελικά θα διατεθεί και για παλιότερες συσκευές.

Ο υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης λογισμικού που αφορά την κάμερα, αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα κυκλοφορήσουν για παλαιότερες συσκευές στο επίσημο φόρουμ της SAMSUNG για τη Νότια Κορέα. Αρχικά, η λειτουργία Auto Zoom του Galaxy Z Flip6, η οποία μεγεθύνει αυτόματα το κάδρο κατά την εγγραφή στη λειτουργία Flex Camera, θα κυκλοφορήσει και για το Galaxy Z Flip5. Επιπλέον το ίδιο θα ισχύσει και για τη λειτουργία Flex Camcorder η οποία έρχεται και στο περσινό μοντέλο.

Η δυνατότητα άμεσης κοινής χρήσης ενός βίντεο σε αργή κίνηση χωρίς να χρειάζεται να το αποθηκεύσεις ως ξεχωριστό αρχείο έρχεται στις σειρές Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5, Galaxy S23 και Galaxy Tab S9. Ακόμα οι Generative AI λειτουργίες συμπεριλαμβανομένων των Portrait Studio, Sketch to Image και Live Effect, έρχονται στις σειρές Galaxy Z Flip4/Flip5 και Galaxy Z Fold4/Fold5, Galaxy S22/23/24 series, Galaxy S23 FE και Galaxy Tab S8/Tab S9 series.

Το Motion Clipper, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία GIFs με ανθρώπους ή αντικείμενα, έρχεται επίσης στις προαναφερθείσες συσκευές. Το Raw Editor, το οποίο επιτρέπει την επεξεργασία DNG στο Galaxy Photo Editor, θα προστεθεί στις ίδιες συσκευές, με μοναδική εξαίρεση το Galaxy S23 FE.

Για την ώρα δεν είναι σαφές πότε η SAMSUNG σκοπεύει να κυκλοφορήσει την ενημέρωση One UI 6.1.1 για αυτές τις συσκευές, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι γνωστό ποιες συσκευές θα λάβουν αυτή την ενημέρωση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα το One UI 6.1.1 να κυκλοφορήσει και για κάποιες άλλες συσκευές, κάτι που ίσως η SAMSUNG ανακοινώσει το επόμενο διάστημα.