Η Samsung υπόσχεται 4 χρόνια αναβαθμίσεων Android για smartphones και άλλα είδη

2 έτη πριν
προϊόντα Samsung Galaxy

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πλατφόρμας του Android βάζει στο στόχαστρό της η Samsung η οποία άλλωστε στηρίζει αρκετές συσκευές της στη δημοφιλέστερη mobile πλατφόρμα.

Στο περιθώριο των ανακοινώσεων των εκπληκτικών Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra αλλά και της σειράς tablet Galaxy Tab S8, η Samsung ανακοίνωσε ότι πολλές από τις συσκευές της θα μπορούν να λάβουν έως και τέσσερις γενιές ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος Android, και όχι μόνο ενημερώσεις ασφαλείας οι οποίες μάλιστα επεκτείνονται στα 5 χρόνια.

Οι παραπάνω συσκευές είναι οι πρώτες για τις οποίες θα ισχύσει η νέα πολιτική της Samsung κάτι που σημαίνει ότι η σειρά Galaxy S22 θα λάβει κανονικά την αναβάθμιση Android 16 όταν αυτή κυκλοφορήσει το 2026 αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή από πλευράς Google.

Αναλυτικά η λίστα των πρώτη συσκευών της Samsung που θα λάβουν για 4 χρόνια δωρεάν αναβαθμίσεις Android είναι οι εξής:

  • Από τη σειρά Samsung Galaxy S: Το Samsung Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, το Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE και τις επερχόμενες συσκευές της σειράς S
  • Από τη σειρά Samsung  Galaxy Z: Το Samsung Galaxy Z Fold3, το Samsung Galaxy Z Flip3 και τις επερχόμενες συσκευές της σειράς Z
  • Από τη σειρά Samsung Galaxy A: Επερχόμενες επιλεγμένες συσκευές της σειράς A
  • Από τα Samsung Galaxy Tablets: To Samsung Galaxy Tab S8, S8+, S8 Ultra και τις επερχόμενες συσκευές Tab S

Στις παραπάνω συσκευές δεν περιλαμβάνονται τα wearables της εταιρείας αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, και αυτά θα δέχονται για 4 χρόνια δωρεάν αναβαθμίσεις Android, αρχής γενομένης από το Galaxy Watch 4.

Αυτή η εξέλιξη τοποθετεί τη Samsung πολύ ψηλά στη λίστα με τους κατασκευαστές Android που διαθέτουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Ακόμη και η Google υπόσχεται μόνο 3 χρόνια ενημερώσεων Android για τη σειρά Pixel 6, με τις ενημερώσεις ασφαλείας να διαρκούν 5 χρόνια. Με την Apple να δίνει συνήθως από 5 έως 6 χρόνια αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος, ίσως τα 4 χρόνια της Samsung να ήταν ένας επιπλέον λόγος για κάποιον ώστε να επιλέξει το Galaxy S22 εάν προτιμά τον κόσμο του Android και δεν θέλει να «μείνει πίσω» καθώς θα κυκλοφορούν νέες γενιές και εκδόσεις τα επόμενα χρόνια.