Η TESLA φέρεται να σχεδιάζει περισσότερες απολύσεις, καθώς η μετοχή της εταιρείας βυθίζεται

1 έτος πριν
Tesla Elon Musk

Η TESLA ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της ότι θα προχωρήσει σε πάγωμα προσλήψεων και επιβεβαίωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα ακολουθήσει άλλο ένα κύμα απολύσεων.

Τον Ιούνιο, ο Elon Musk ζήτησε από τα στελέχη της TESLA να "σταματήσουν όλες τις προσλήψεις" και να μειώσουν το 10% του προσωπικού. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει δώσει διαφορετικούς λόγους σε διαφορετικούς ανθρώπους για τις απολύσεις, συμπεριλαμβανομένου ότι έχει ένα "πολύ κακό προαίσθημα" για την οικονομία.

Η TESLA αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και αυτό συχνά οδηγεί σε ανεπάρκεια προσλήψεων που τελικά οδηγεί σε γύρους απολύσεων όπως αυτή. Η "παύση προσλήψεων" ήταν πιο ανησυχητική, καθώς η TESLA έχει διάφορα προγράμματα που αναπτύσσονται γρήγορα και χρειάζεται να προσλάβει χιλιάδες ανθρώπους στα νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ωστόσο, η TESLA ανέτρεψε γρήγορα το πάγωμα και άρχισε να αυξάνει και πάλι τις προσλήψεις της κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τώρα πληροφορίες του Electrek αναφέρουν ότι η TESLA εφαρμόζει νέο πάγωμα προσλήψεων και σχεδιάζει περαιτέρω απολύσεις, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Δεν είναι σαφές πόσο εκτεταμένο θα είναι το πάγωμα των προσλήψεων, καθώς η TESLA εξακολουθεί να σχεδιάζει να επεκταθεί σε ορισμένες τοποθεσίες παραγωγής. Οι κινήσεις αυτές έρχονται καθώς η μετοχή της TESLA πέφτει όλο το χρόνο παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας σημειώνουν νέα ρεκόρ σχεδόν κάθε τρίμηνο.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ευρύτερη πτώση της αγοράς το 2022, όμως η μετοχή της TESLA δεν ακολουθεί την πορεία της υπόλοιπης αγοράς τους τελευταίους μήνες. Η χρονική στιγμή των πιο πρόσφατων πτώσεων ταιριάζει με την εξαγορά του Twitter από τον Musk και την πώληση μετοχών της TESLA για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα της TESLA δεν αφορούν μόνο το χρηματιστήριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε πρόσφατα να προσφέρει προσωρινές εκπτώσεις και προνόμια στα οχήματά της, γεγονός που οδηγεί στην πεποίθηση ότι η TESLA ενδεχομένως αντιμετωπίζει κάποια σπάνια προβλήματα ζήτησης.

Ωστόσο, η TESLA δεν είναι η μόνη που εφαρμόζει απολύσεις. Αρκετές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και της Cisco, έχουν ανακοινώσει τον τελευταίο καιρό επερχόμενους γύρους απολύσεων εν αναμονή της αλλαγής των μακροοικονομικών συνθηκών στις αρχές του 2023.