Ο Elon Musk ολοκληρώνει την εξαγορά και κάνει δικό του το Twitter με 44 δισ. δολάρια

1 έτος πριν
Twitter

Ο Elon Musk είναι ο νέος ιδιοκτήτης του TWITTER, προχωρώντας άμεσα στην απόλυση κορυφαίων στελεχών και παρέχοντας ελάχιστες εξηγήσεις σχετικά με το πώς θα επιτύχει τις φιλοδοξίες που έχει περιγράψει για μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

"Το πουλί απελευθερώθηκε", έγραψε στο TWITTER αφού ολοκλήρωσε την εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη Πέμπτη, αναφερόμενος στο λογότυπο του TWITTER σε μια προφανή νύξη στην επιθυμία του να δει την εταιρεία να έχει λιγότερα όρια στο περιεχόμενο που μπορεί να αναρτηθεί. Ωστόσο ο ίδιος ο Musk έχει επίσης δηλώσει ότι θέλει να αποτρέψει την πλατφόρμα από το να μετατραπεί σε ένα μέρος που το μίσος και ο διχασμός θα πολλαπλασιάζεται.

Άλλοι στόχοι του Musk όπως αυτοί είχαν τεθεί από τον ίδιο το πρώτο διάστημα που έγινε γνωστή η επιθυμία του να εξαγοράσει το TWITTER, είναι να "νικήσει" τα spam bots της υπηρεσίας και να καταστήσει τους αλγόριθμους που καθορίζουν τον τρόπο παρουσίασης του περιεχομένου στους χρήστες, δημόσια διαθέσιμους.

Ωστόσο, ο Musk δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομέρειες για το πώς θα τα πετύχει όλα αυτά. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναφέρει ότι σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας, αφήνοντας τους 7.500 υπαλλήλους του TWITTER να ανησυχούν για το μέλλον τους ενώ την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι δεν εξαγόρασε το TWITTER για να βγάλει περισσότερα χρήματα, αλλά «για να προσπαθήσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα, την οποία αγαπάει».

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Musk απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του TWITTER, Parag Agrawal, τον οικονομικό διευθυντή Ned Segal και την επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Vijaya Gadde, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Στο παρελθόν ο Musk τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του TWITTER σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Ο Musk, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία πυραύλων SpaceX, σχεδιάζει να γίνει διευθύνων σύμβουλος του TWITTER μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και σχεδιάζει επίσης να καταργήσει τις μόνιμες απαγορεύσεις σε χρήστες, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει το θέμα. Αν αυτό περιλαμβάνει και την επιστροφή του Donald Trump, μένει να το δούμε.

Πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Musk μπήκε στα κεντρικά γραφεία του TWITTER με ένα μεγάλο χαμόγελο και έναν πορσελάνινο νεροχύτη, γράφοντας στη συνέχεια στο TWITTER "let that sink in" ενώ άλλαξε την περιγραφή του προφίλ του στο TWITTER σε "Chief Twit". Προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τους φόβους των εργαζομένων ότι έρχονται μεγάλες απολύσεις και διαβεβαίωσε τους διαφημιστές ότι η κριτική που άσκησε στο παρελθόν στους κανόνες του TWITTER για το συντονισμό του περιεχομένου δεν θα βλάψει την ελκυστικότητά του μέσου.

«Το TWITTER προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα κολαστήριο ελεύθερης πρόσβασης, όπου μπορεί να ειπωθεί οτιδήποτε χωρίς συνέπειες!» ανέφερε ο Musk σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους διαφημιστές. Καθώς διαδόθηκε η είδηση της συμφωνίας, ορισμένοι χρήστες του TWITTER έσπευσαν να επισημάνουν την προθυμία τους να αποχωρήσουν.

«Θα είμαι ευτυχής να φύγω αμέσως, αν ο Musk ενεργήσει όπως όλοι περιμένουμε», δήλωσε ένας χρήστης με το λογαριασμό @mustlovedogsxo.