Ο Elon Musk κάνει δικό του το Twitter με $44 δισ.

1 έτος πριν
elon musk twitter

Μετά από μία σύντομη περίοδο διαπραγματεύσεων, προσφορών, αντιπροσφορών και εσωτερικής αναζήτησης (όλα αυτά μέσω tweets), το Twitter αλλάζει και επίσημα χέρια! Η προσφορά του Elon Musk ύψους $44 δισ. έγινε εν τέλει αποδεκτή και κάπως έτσι, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (με περιουσία γύρω στα $273 δισ. ανάλογα πάντα και με την πορεία των μετοχών των εταιρειών του) αποτελεί το νέο αφεντικό ενός εκ των μεγαλύτερων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

Η προσφορά του Musk είναι αρκετά γενναιόδωρη αφού η τιμή των $54,20 ανά μετοχή είναι κατά 38% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα πριν την ανακοίνωση του νέου αφεντικού της εταιρείας περί κατοχής μεριδίου 9%. Πρόθεση του Elon Musk είναι να αποσύρει το Twitter από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά του το οποίο περιστρέφεται γύρω από την ελευθερία έκφρασης.

«Η ελευθερία του λόγου είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι μία ψηφιακή πλατεία όπου συζητείται καθετί σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας. Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ εμπλουτίζοντάς το με νέες λειτουργίες, μετατρέποντας τους αλγορίθμους σε open source χάριν εμπιστοσύνης, εξουδετερώνοντας τα spam bots και προχωρώντας στην ταυτοποίηση κάθε ανθρώπου. Το Twitter έχει φοβερές προοπτικές και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να τις ξεκλειδώσουμε», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Musk.

Τις εξελίξεις στο Twitter «ευλόγησε» και ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Jack Dorsey, αναφέροντας πως ο Musk είναι η μοναδική λύση που εμπιστεύεται για να τρέξει την εταιρεία (πλαισίωσε μάλιστα το μήνυμά του με το τραγούδι Everything In Its Right Place των Radiohead). «Η ιδέα και η υπηρεσία είναι αυτές που μετρούν για ‘μένα και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τις προστατέψω αμφότερες. Το Twitter σαν εταιρεία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και η μεγαλύτερη λύπη μου. Ελέγχεται από τη Wall Street και τις διαφημίσεις. Το να το πάρει κάποιος μακριά από τη Wall Street είναι το πρώτο σωστό βήμα», εξήγησε.