Η XIAOMI αποκαλύπτει ένα τρελό smartphone με κανονικό φακό LEICA για φωτογραφίες άλλου επιπέδου

1 έτος πριν
xiaomi 12s ultra

Η δημοφιλής κινεζική εταιρεία smartphone παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο με έναν πλήρη φακό κάμερας τοποθετημένο στο πίσω μέρος του.

Το νόημα αυτής της ξεχωριστής έκδοσης του XIAOMI 12S Ultra είναι να φανταστεί κανείς ένα smartphone ικανό να ανταγωνιστεί μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή προσφέροντας τη δυνατότητα προσθήκης ενός μονταρισμένου φακού LEICA-M - ένα κιτ που η οπτική εταιρεία προσφέρει ως ιδανικό για χρήση σε mirrorless φωτογραφικές μηχανές.

Το XIAOMI 12S Ultra έχει ήδη σχεδιαστεί από κοινού με τη γερμανική εταιρεία οπτικών και φωτογραφικών μηχανών LEICA. Το εγχείρημα στηρίζεται στο 12S Ultra που κυκλοφορεί ήδη στην κινεζική αγορά, εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα εικόνας Sony IMX989 1 ιντσών 50 megapixel και έναν φακό Vario-Summicron 13-120mm f/1.9-4.1 ASPH που παράγει λήψεις σε format αρχείου RAW 10-bit.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη XIAOMI στο επίσημο κανάλι της στο YouTube αναφέρει ότι το αρχικό 12S και η concept έκδοση σχεδιάστηκαν ταυτόχρονα. Και τα δύο μοιάζουν με απλά smartphones, όμως η πρωτότυπη έκδοση έχει ένα κρυφό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον LEICA-M φακό να περιστρέφεται και να κουμπώνει στη θέση του στο πίσω μέρος του τηλεφώνου - ακριβώς όπως θα γινόταν σε μια φωτογραφική μηχανή LEICA M-mount.

Το concept διαθέτει έναν επιπλέον αισθητήρα μιας ίντσας που προστατεύεται από γυαλί ζαφειριού, ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Αντί να χρησιμοποιεί τον αρχικό φακό του smartphone, συλλαμβάνει το φως απευθείας από τον εξωτερικό φακό. Μόλις τοποθετηθεί ο φακός, η συσκευή λειτουργεί σαν μια mirrorless φωτογραφική μηχανή που τυχαίνει να έχει στο εσωτερικό της ένα Snapdragon 8+ Gen 1 chipset που χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις.

Επίσης το PR τμήμα της XIAOMI ανέβασε στο TWITTER φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες του smartphone αποκαλύπτοντας πώς μπορεί να αυτό να φαίνεται μεμονωμένο ή και στα χέρια κάποιου. Και ενώ ένα λεπτό smartphone με μια μεγάλη κάμερα στο πίσω μέρος μπορεί να το κάνει να φαίνεται λίγο περίεργο, η XIAOMI υποσχέθηκε ότι το smartphone διαθέτει μια ενισχυμένη δομή για να υποστηρίξει την όλη εγκατάσταση.