Η υποστήριξη iPhone στο Phone Link, διαθέσιμη για όλους τους Windows 11 χρήστες

10 μήνες πριν
iPhone Phone Link

Η MICROSOFT ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι η εφαρμογή Phone Link των Windows 11 υποστηρίζει πλέον και συνδέσεις με iPhone, με τη λειτουργία να είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του λειτουργικού. Η νέα δυνατότητα του Phone Link επιτρέπει στους χρήστες iPhone να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω iMessage, να έχουν πρόσβαση στις επαφές τους και να βλέπουν τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου τους, απευθείας από το Windows PC τους. Το Phone Link λειτουργούσε προηγουμένως μόνο με Android smartphones.

Η εταιρεία άρχισε να διαθέτει το Phone Link με υποστήριξη iPhone στα Windows 11 τον περασμένο μήνα σε 39 γλώσσες σε 85 αγορές και σημείωσε ότι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να φτάσει σε όλους τους χρήστες, κάτι που τηρεί με την τελευταία ανακοίνωση.

Το Phone Link προσφέρει βασική υποστήριξη για κλήσεις, μηνύματα και επαφές, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς, καθώς δεν υποστηρίζει τη δυνατότητα απάντησης σε ομαδικά μηνύματα ή αποστολής φωτογραφιών και βίντεο. Η MICROSOFT σημειώνει ότι τα μηνύματα βασίζονται στη εκάστοτε συνεδρία και θα έρχονται μόνο όταν το iPhone σου είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σου χωρίς να υπάρχει ιστορικό. Οι ειδοποιήσεις μεταφέρονται στον υπολογιστή μέσω του κέντρου ειδοποιήσεων των Windows, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να τις ελέγχουν, να τις καρφιτσώνουν και να τις απορρίπτουν από το περιβάλλον εργασίας των Windows.

Για να ξεκινήσεις με το Phone Link, υπάρχει ένας επεξηγηματικός wizard που σε καθοδηγεί μέσω μιας εύκολης διαδικασίας που θα συνδέσει το iPhone σου με τον υπολογιστή σου μέσω Bluetooth. Το Phone Link για iOS απαιτεί ένα iPhone με iOS 14 ή νεότερη έκδοση, ένα Windows 11 PC, μια σύνδεση Bluetooth και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Phone Link. Προς το παρόν δεν διατίθεται υποστήριξη για iPad (iPadOS) ή MacOS.

Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές κατά το παρελθόν, η MICROSOFT θα επιθυμούσε να κάνει πιο στενή τη σχέση των Windows με το iPhone και το iPad, όμως προσκρούει στους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η Apple, με την εταιρεία να προωθεί το δικό της οικοσύστημα για τις συνέργειες μεταξύ των συσκευών της.