Καλύτερη πλέον η συνεργασία ενός iPhone με ένα Windows 11 PC

11 μήνες πριν
laptop and iPhone on desk

Η MICROSOFT έχει αρχίσει να επεκτείνει τη λειτουργία Phone Link σε όλους όσους τρέχουν Windows 11, επιτρέποντας στους iPhone χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν SMS και iMessages από τον Windows υπολογιστή τους. Η τελευταία έκδοση του Phone Link για Windows και iOS χρησιμοποιεί Bluetooth για τη σύνδεση ενός iPhone και ενός Windows PC. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι αξιοσημείωτοι περιορισμοί στην εμπειρία iMessage της MICROSOFT.

Θα πρέπει να γνωρίζεις αρχικά ότι το πλήρες ιστορικό των μηνυμάτων σου δεν θα συγχρονιστεί, και θα βλέπεις μόνο τα μηνύματα που έχουν σταλεί ή ληφθεί χρησιμοποιώντας το Phone Link. Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια επίσημη ενσωμάτωση του iMessage και δεν έχει τις ευλογίες της APPLE, είναι πιθανό η εταιρεία να επιδιώξει και να εφαρμόσει έναν τρόπο για να εμποδίσει την υποστήριξη. Ωστόσο, με την επίσημη διάθεση να ξεκινάει σήμερα, η MICROSOFT προφανώς πιστεύει ότι αξίζει να συνεχίσει την προσπάθεια.

Η MICROSOFT μοιράστηκε τα νέα σχετικά με το Phone Link με άρθρο στο επίσημο site της, με τη διάθεση της εφαρμογής να γίνεται σταδιακά διαθέσιμη για όλους. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε 39 χώρες και σε 85 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. Τα πρώτα μάλιστα σχόλια από τους χρήστες σύμφωνα με την εταιρεία είναι άκρως θετικά. 

Ενώ η εφαρμογή εξακολουθεί να αναπτύσσεται, η MICROSOFT δηλώνει ότι θα χρειαστεί μέχρι τα "μέσα Μαΐου" για να εμφανιστεί σε όλους τους χρήστες Windows 11, παγκοσμίως. Μπορείς πάντως να κατεβάσεις το Phone Link για Windows από το MICROSOFT Store ενώ η αντίστοιχη έκδοση για iPhone αναμενόμενα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από το App Store. Μερικές ακόμα λεπτομέρειες, το Phone Link για iOS απαιτεί iOS 14 ή νεότερη έκδοση και δεν είναι συμβατό με iPad. Θα χρειαστείς επίσης την τελευταία έκδοση των Windows 11 εγκατεστημένη στον υπολογιστή σου, με ενεργοποιημένο το Bluetooth και για τις δύο συσκευές.

Άλλες λειτουργίες που υποστηρίζει το Phone Link με ένα iPhone είναι οι ειδοποιήσεις αλλά και η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, δύο δυνατότητες που περνάνε από το iPhone στο PC χωρίς να χρειαστεί καν να ανοίξεις το κινητό σου. Υπενθυμίζουμε ότι η MICROSOFT έχει ήδη ενσωματώσει τη δυνατότητα εμφάνισης των φωτογραφιών που έχεις αποθηκευμένες στο iCloud, απευθείας στην εφαρμογή Photos των Windows 11. Πιθανόν η εταιρεία ενσωματώσει και την εμφάνιση φωτογραφιών και βίντεο που έχεις αποθηκευμένα στο iPhone, μέσα από το Phone Link.