IFA 2023: Μια βόλτα στο μαγικό εκθεσιακό χώρο της SAMSUNG

7 μήνες πριν
IFA 2023 SAMSUNG booth

Αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, η SAMSUNG δεν θα μπορούσε να λείπει από την IFA 2023, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη. Σε ένα τεράστιο εκθεσιακό χώρο, η SAMSUNG επιδεικνύει την τεράστια γκάμα προϊόντων της από διαφορετικές κατηγορίες, χωρίς να λείπουν φυσικά και οι ανακοινώσεις νέων προϊόντων.

Η κατηγορία των τηλεοράσεων είναι μία από τις οποίες η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει αφήσει το στίγμα της για πολλά πολλά χρόνια, και στον εκθεσιακό της χώρο επιβεβαιώσαμε την απίστευτη γκάμα που αποτελείται από μοντέλα Neo QLED, OLED και mini-LED. Ξεχωρίζουμε την Neo QLED QNC990, μια τηλεόραση 98 ιντσών με ανάλυση 8K και πάνελ Mini LED που κλέβει τις εντυπώσεις στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας. Εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, διαθέτει υποστήριξη HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive, HDR10+ Gaming, HLG και εκατοντάδες ζώνες τοπικού dimming για υψηλή μέγιστη φωτεινότητα. Ακόμα διαθέτει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 144 Hz με υποστήριξη για AMD FreeSync Premium Pro. Στην επιφάνειά της υπάρχει αντιθαμβωτική επίστρωση για τη μείωση των αντανακλάσεων από τις πηγές φωτός ενώ μπορείς να βαθμονομήσεις περαιτέρω τα χρώματα χρησιμοποιώντας ένα smartphone και την εφαρμογή SmartThings.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ηχεία 6.4.4 καναλιών με 120W εξόδου ήχου και υποστήριξη σχετικών με τον ήχο τεχνολογιών όπως Dolby Atmos Wireless, Q-Symphony 3.0, Object Tracking Sound, Adaptive Sound+ και Active Voice Amplifier.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της τηλεόρασης, η νέα τηλεόραση 98 ιντσών με 8K ανάλυση έχει αυτό που η SAMSUNG αποκαλεί Infinite Slim Design, το οποίο χρησιμοποιεί μέταλλο για τα πλαίσια καθώς και για το πίσω μέρος. Έτσι έχει εξαιρετικά λεπτό πλευρικό προφίλ ενώ και τα πλαίσια είναι επίσης λεπτά. Τα ηχεία βρίσκονται στο πίσω μέρος και σε όλες τις άκρες της τηλεόρασης και διαθέτει συμβατότητα με τον έξυπνο φωτισμό Philips Hue που είδαμε για πρώτη φορά στην περασμένη CES.

Μένοντας στις τηλεοράσεις, είδαμε και την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Disney για την κυκλοφορία μιας σπέσιαλ έκδοσης της τηλεόρασης “The Frame”, με αφορμή τα γενέθλια της Disney η οποία έκλεισε αισίως τα 100 της χρόνια. 

Διαθέσιμη σε μοντέλα κατηγορίας 55, 65 και 75 ιντσών, η περιορισμένη έκδοση της σειράς “The Frame” διαθέτει μια κομψή επώνυμη στεφάνη, 100 ειδικά έργα τέχνης από τη συλλογή της Disney και ένα ξεχωριστό τηλεχειριστήριο.

Η έκδοση The Frame-Disney 100 Edition αποτελεί παράδειγμα ενός απολαυστικού συνδυασμού της τεχνολογίας της SAMSUNG και της δημιουργικότητας της Disney. Με την ενεργοποίηση της τηλεόρασης, οι θεατές υποδέχονται το λογότυπο SAMSUNGxDisney100 στην οθόνη. Σε ότι αφορά την εμφάνιση, η τηλεόραση διαθέτει αποκλειστικά πλαίσια στο χρώμα της υπογραφής της Disney100, ασημένιο πλατινέ μέταλλο, σε συνδυασμό με ένα ειδικό τηλεχειριστήριο ως ένδειξη στον πιο αγαπημένο χαρακτήρα της, τον Μίκυ Μάους.

Συνοδεύεται επίσης από 100 κομμάτια αποκλειστικής τέχνης, στα οποία μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στο SAMSUNG Art Store. Με περιεχόμενο από τα Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm και National Geographic, οι φίλοι της Disney μπορούν να επιμεληθούν και να παρουσιάσουν μια γκαλερί με τους πιο αγαπημένους τους χαρακτήρες και περιεχόμενο απευθείας στην τηλεόρασή τους.  Όπως ισχύει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς “The Frame”, μέσω του SAMSUNG Art Store, μπορείς επίσης να απολαύσεις όμορφα επιμελημένες συλλογές από κορυφαία διεθνή μουσεία, όπως το Λούβρο και άλλα, καθώς και καλλιτέχνες από τον Μονέ έως τον Βαν Γκογκ. 

Μας άρεσε αρκετά και η συσκευασία της τηλεόρασης, όπου και εδώ η SAMSUNG κάνει τη διαφορά αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία χάρτινων ηρώων της Disney, ένα από τα γνωστά projects της εταιρείας γύρω από τη βιωσιμότητα.

Με την ευκαιρία, η βιωσιμότητα αποτελεί ένα από τα κεντρικά μηνύματα που προωθεί η νοτιοκορεατική εταιρεία και στη φετινή IFA, επιδεικνύοντας διάφορα σενάρια εξοικονόμησης ενέργεια -άρα και χρημάτων- για τον τελικό καταναλωτή. Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει το οικοσύστημα SmartThings το οποίο όπως ενημερωθήκαμε απαριθμεί 285 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι επιθυμούν να εξατομικεύσουν το σπίτι τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, συνδέοντας και ελέγχοντας πολλαπλές συσκευές από μία εφαρμογή.

Μέσω της εφαρμογής του SmartThings για smartphones και tablets αλλά και την πλήρη υποστήριξη του προτύπου Matter στο οποίο η SAMSUNG είναι πλήρες μέλος, οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν τις κατάλληλες έξυπνες συσκευές για το σπίτι τους, αυτοματοποιώντας πολλές διαδικασίες. Στόχος εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, με τη SAMSUNG να ανακοινώνει και το SmartThings Enegy, μια AI λειτουργία για τη μείωση της χρήσης ενέργειας του πλυντηρίου έως και 70%, χρησιμοποιώντας το Ecobubble για πλύσιμο με δροσερό νερό αντί για ζεστό.

Ξεχωριστή ήταν η ανακοίνωση του SAMSUNG Food, μιας νέας εξατομικευμένης πλατφόρμας τροφίμων και συνταγών με τεχνολογία AI, διαθέσιμη σε οκτώ γλώσσες και σε 104 χώρες παγκοσμίως. Αυτό που κάνει το SAMSUNG Food είναι να προτείνει ολοκληρωμένες εμπειρίες διατροφής μέσα από περισσότερες από 160.000 διαθέσιμες συνταγές, λειτουργώντας ως ένας εξατομικευμένος βοηθός μαγειρικής που δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να ανακαλύψουν νέα πιάτα, να δημιουργήσουν εξατομικευμένα πλάνα γευμάτων και να παραγγείλουν υλικά online. 

Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, το SAMSUNG Food υποστηρίζει τους χρήστες σε κάθε βήμα της διαδικασίας προετοιμασίας και προγραμματισμού γευμάτων, καλύπτοντας τέσσερις βασικούς τομείς: την ανακάλυψη και εξατομίκευση συνταγών, τον εξατομικευμένο προγραμματισμό γευμάτων, το συνδεδεμένο μαγείρεμα και τις κοινωνικές λειτουργίες.

Για την ανακάλυψη νέων συνταγών, το SAMSUNG Food επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν συνταγές στο προσωπικό τους ψηφιακό κουτί συνταγών οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε. Η εφαρμογή αναλύει τις συνταγές, τυποποιεί τη μορφή τους και τις οργανώνει για να δημιουργήσει λίστες αγορών με βάση τα συστατικά τους.

Επιστρέφοντας στις πάντα ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις νέων προϊόντων, μία από αυτές που ξεχώρισαν είναι η δεύτερη γενιά του Freestyle προβολέα, με την πρώτη γενιά να έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Ο διάδοχος του μίνι προβολέα της εταιρείας διαθέτει τη λειτουργία Smart Edge Blending για να προσφέρει εμπειρίες οριζόντιας και κατακόρυφης οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι, αν συνδυαστούν δύο προβολείς SAMSUNG Freestyle 2nd Gen, ο χρήστης απολαμβάνει πανοραμική εμπειρία 160’’ και κάθετη εμπειρία 120’’. Επιπλέον, οι χρήστες του SAMSUNG Freestyle 2nd Gen μπορούν να απολαύσουν τα μεγαλύτερα παιχνίδια από συνεργάτες της SAMSUNG, αφού έχουν πλήρη πρόσβαση στο SAMSUNG Gaming Hub.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι, μέσω της συνεργασίας με το Xbox και την Bethesda Softworks, στα παιχνίδια περιλαμβάνονται, πλέον, το Starfield, ένα εκπληκτικό παιχνίδι ρόλων επόμενης γενιάς, που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, έχοντα ήδη λάβει πολύ θετικές κριτικές. Οι χρήστες μπορούν πλέον να παίξουν το Starfield μέσω του SAMSUNG Gaming Hub, διαθέτοντας απλώς συνδρομή στο Xbox Game Pass Ultimate, χωρίς να χρειάζονται την κονσόλα.

Stay tuned για ακόμα περισσότερες ειδήσεις από το Βερολίνο και την IFA 2023.