IFA 2024: Η ASUS παρουσιάζει νέα σειρά υπολογιστών Copilot+ με τεχνητή νοημοσύνη

1 εβδομάδα πριν
asus presentation ifa 2024

Με επεξεργαστές Intel Core Ultra (Series 2) και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης έως 48 TOPS, η ASUS παρουσίασε στην IFA 2024 μια νέα σειρά υπολογιστών Copilot+, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους στο χώρο. Συγκεκριμένα η εταιρεία επέκτεινε τις σειρές Zenbook, Vivobook και ExpertBook, ενώ παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο NUC Mini PC, όλα εξοπλισμένα με τις τελευταίες καινοτομίες της Intel στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη νέα σειρά Zenbook, ξεχωρίζουν τα μοντέλα Zenbook S 14 και Zenbook S 16. Το Zenbook S 14, με πάχος μόλις 1,1 εκατοστά και βάρος 1,2 κιλά, διαθέτει εξωτερικό περίβλημα από το αποκλειστικό υλικό Ceraluminum της ASUS, συνδυάζοντας την αίσθηση της κεραμικής με την αντοχή του αλουμινίου, ένας συνδυασμός που δημιουργεί ένα κορυφαίο οπτικό αποτέλεσμα. Στο εσωτερικό, ο επεξεργαστής Intel Core Ultra 9 (Series 2) προσφέρει έως 48 TOPS NPU, ενώ η οθόνη 3K 120 Hz Lumina OLED εξασφαλίζει κορυφαία χρώματα και εμπειρία.

Στη σειρά Vivobook, το Vivobook S 14 ξεχωρίζει με το λεπτό μεταλλικό σώμα του 1,39 εκατοστών και βάρος 1,3 κιλά. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή έως Intel Core Ultra 7 (Series 2), προσφέρει έως 47 TOPS NPU, ενώ η μπαταρία των 75 Wh υπόσχεται έως 27 ώρες αυτονομίας. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα Vivobook 14 Flip και Vivobook 16 Flip, με οθόνες αφής και δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών.

Στον επαγγελματικό τομέα, η ASUS παρουσίασε τη σειρά ExpertBook P, με ναυαρχίδα το ExpertBook P5. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core Ultra (Series 2), το P5 προσφέρει έως 47 TOPS NPU και 120 TOPS συνολικής απόδοσης πλατφόρμας. Η σειρά ενσωματώνει τα εργαλεία ASUS AI ExpertMeet, που περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως AI μετάφραση, AI υπότιτλους και υποβοηθούμενες περιλήψεις συναντήσεων.

Η ASUS δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια για την οποία αναφέρθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της κεντρικής της παρουσίασης στην IFA 2024. Ενσωματώνοντας πολλαπλά επίπεδα προστασίας στα νέα μοντέλα, διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως Secure Boot και διακριτό Trusted Platform Module (TPM). Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με τη McAfee για την προεγκατάσταση του McAfee+ Premium Individual Unlimited σε όλα τα laptop της σειράς ExpertBook P, δωρεάν για ένα έτος παγκοσμίως από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Μάλιστα η ASUS ανακοίνωσε ότι το ExpertBook P5 ενσωματώνει αποκλειστική τεχνολογία AI ανίχνευσης deepfake, προσφέροντας το McAfee Deepfake Detector δωρεάν για ένα έτος στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Τέλος, η ASUS παρουσίασε το NUC 14 Pro AI, ένα mini PC που ενσωματώνει επεξεργαστή έως Intel Core Ultra 9 (Series 2), προσφέροντας έως 120 TOPS συνολικής απόδοσης πλατφόρμας. Με ύψος μόλις 34 χιλιοστών, το NUC 14 Pro AI είναι ιδανικό για επαγγελματική χρήση και εφαρμογές edge computing που απαιτούν προηγμένες δυνατότητες AI σε μικρό μέγεθος.

Όλα τα νέα μοντέλα της ASUS θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση στις εμπειρίες Copilot+ PC μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες, κάτι που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπολογίζεται για τον Νομέβριο. Πάντως η εταιρεία υπογραμμίζει ότι ο χρόνος διαθεσιμότητας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή και την περιοχή.