IFA 2024: Τι είδαμε στους εκθεσιακούς χώρους των AVM και TP-LINK

1 εβδομάδα πριν
avn fritz booth ifa 2024

Στο χώρο του έξυπνου σπιτιού των routers και mesh-wifi, AVM και TP-LINK μας υποδέχτηκαν με πλούσιους εκθεσιακούς χώρους στην IFA 2024.

AVM

Η AVM που έχει αρκετούς φίλους και στη χώρα μας, παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα στην IFA 2024, εστιάζοντας στις τεχνολογίες οπτικών ινών, 5G, Wi-Fi 7 και έξυπνου σπιτιού. 

Στο επίκεντρο της παρουσίασης βρίσκεται η επέκταση του χαρτοφυλακίου οπτικών ινών της AVM. Αρχικά το FRITZ!Box 5690 XGS ξεχωρίζει με την ικανότητά του να υποστηρίζει συνδέσεις ταχύτητας 10 Gbit/s, ενώ το FRITZ!Box 5690 προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις για GPON και AON. Το ευέλικτο FRITZ!Box 4690 και το κορυφαίο μοντέλο FRITZ!Box 5690 Pro συμπληρώνουν τη γκάμα, προσφέροντας στους χρήστες μια ευρεία επιλογή για γρήγορη και μελλοντικά ασφαλή περιήγηση μέσω οπτικών ινών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν τη νέα γενιά Wi-Fi 7, υποσχόμενα ακόμη ταχύτερες και πιο αξιόπιστες ασύρματες συνδέσεις.

Η AVM δεν περιορίζεται μόνο στις οπτικές ίνες. Το νέο FRITZ!Box 6860 5G για εσωτερική και εξωτερική χρήση φέρνει τις αστραπιαίες ταχύτητες του 5G στο σπίτι. Υποστηρίζοντας τόσο 5G (NSA, SA) όσο και LTE, επιτυγχάνει ταχύτητες δεδομένων έως 1,3 Gbit/s. Με ισχυρό Mesh Wi-Fi σύμφωνα με το πρότυπο Wi-Fi 6, μπορεί να διανείμει δεδομένα ασύρματα σε όλο το σπίτι, ενώ διαθέτει και σταθμό βάσης DECT για τηλεφωνία και εφαρμογές έξυπνου σπιτιού.

Στον τομέα του Wi-Fi μεγάλης εμβέλειας, η AVM παρουσιάζει τα νέα Mesh Wi-Fi, FRITZ!Repeater 2400 W7 και FRITZ!Repeater 1200 W7, που για πρώτη φορά υποστηρίζουν Wi-Fi 7. Για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες κάθε σπιτιού, η εταιρεία επεκτείνει επίσης την προσφορά Mesh Wi-Fi με τα νέα σετ FRITZ!Mesh Set 3000 Wi-Fi 6 και FRITZ!Mesh Set 1200 Wi-Fi 6, τα οποία μπορούν εύκολα να συνδεθούν σε ένα FRITZ!Box ή άλλο router για επέκταση του Wi-Fi.

Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, μπορέσαμε να δούμε και την preview έκδοση του FRITZOS! 8, το οποίο φέρνει πάνω από 60 νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στην τρέχουσα γενιά των προϊόντων της εταρείας. Συγκεκριμένα η AVM έχει απλοποιήσει την αρχική ρύθμιση του FRITZ!Box και ανανέωσε το περιβάλλον χρήστη για ευκολότερη χρήση. Έτσι η κατάσταση σύνδεσης εμφανίζεται πλέον στην αρχική σελίδα, ενώ η διαχείριση συσκευών γίνεται ευκολότερη με την ανάθεση ονομάτων και συμβόλων. Παράλληλα ο νέος Online Monitor παρέχει δεδομένα χρήσης διαδικτύου για κάθε συσκευή ξεχωριστά, ενώ η μετάδοση δεδομένων IPv6 μέσω WireGuard διευκολύνει τη δημιουργία ασφαλών VPN  συνδέσεων. 

TP-LINK

Αρκετό ενδιαφέρον είχε και το περίπτερο της TP-LINK, με τη δημοφιλή εταιρεία να προχωρά στην παρουσίαση μιας σειράς προϊόντων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών για το σύγχρονο έξυπνο σπίτι. Αυτές περιλαμβάνουν ρομποτικές σκούπες, κάμερες ασφαλείας και μια αναβαθμισμένη εφαρμογή για τον έλεγχο των έξυπνων συσκευών.

Στον τομέα της οικιακής καθαριότητας, η TP-LINK παρουσίασε τη νέα σειρά ρομποτικών σκουπών RV30 Max. Τα μοντέλα Tapo RV30 Max και RV30 Max Plus ξεχωρίζουν για την ισχυρή αναρρόφηση 5.300 Pa και την τεχνολογία DeepVac, που επιτυγχάνει ποσοστό συλλογής σκόνης πάνω από 97%. Το σύστημα διπλής πλοήγησης με LiDAR και IMU εξασφαλίζει ακριβή προσανατολισμό στο χώρο και αποφυγή εμποδίων. Το μοντέλο RV30 Max Plus διαθέτει επιπλέον το "Smart Auto Empty Dock" για αυτόματο άδειασμα του δοχείου σκόνης.

Στον τομέα της ασφάλειας, η TP-LINK εντυπωσίασε με δύο νέες κάμερες. Η Tapo C460 προσφέρει εντυπωσιακή ανάλυση 4K (3840 x 2160 pixels), επιτρέποντας την αναγνώριση λεπτομερειών ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Με τεχνολογία νυχτερινής όρασης Starlight, υπέρυθρη κάμερα και προβολέα, εξασφαλίζει καθαρές και έγχρωμες εικόνες ακόμα και στο σκοτάδι. Η μπαταρία 10.000 mAh και το συμπεριλαμβανόμενο ηλιακό πάνελ επιτρέπουν σχεδόν αυτόνομη λειτουργία.

Η Tapo C501GW, από την άλλη πλευρά, είναι μια κάμερα LTE σχεδιασμένη για απομακρυσμένες τοποθεσίες. Προσφέρει ποιότητα βίντεο Full HD, πανοραμική θέαση 360°, ανίχνευση κίνησης και έγχρωμη νυχτερινή όραση. Χάρη στην κάρτα SIM 4G/LTE, μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από LAN ή Wi-Fi, καθιστώντας την ιδανική για εξοχικές κατοικίες ή αγροτικές περιοχές.

Η TP-LINK δεν περιορίστηκε μόνο στο hardware αφού ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση για την εφαρμογή Tapo, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα. Το επίκεντρο της αναβάθμισης είναι μια εντυπωσιακή λειτουργία 3D, σχεδιασμένη ειδικά για tablets, που υπόσχεται να κάνει τον έλεγχο των έξυπνων οικιακών συσκευών ακόμα πιο διαισθητικό.