Το INTEL Unison είναι η απάντηση των PC στο AirDrop της APPLE

1 έτος πριν
Το INTEL Unison είναι η απάντηση των PC στο AirDrop της APPLE

Η INTEL ανακοίνωσε μια νέα ενδιαφέρουσα εφαρμογή με την ονομασία Unison, η οποία στοχεύει στην "απρόσκοπτη" σύνδεση υπολογιστών που ενσωματώνουν επεξεργαστή της εταιρείας (12η γενιά και άνω) με smartphones και μάλιστα όχι μόνο με Android smartphones αλλά και με συσκευές iOS.

Μετά από μια "απλή διαδικασία σύζευξης", η εφαρμογή Unison θα επιτρέπει στους υπολογιστές να συνεργαστούν σε 4 βασικούς τομείς με το smartphone σου. Θα μπορούν αρχικά να απαντούν και να πραγματοποιούν κλήσεις, θα μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και αρχεία μεγάλου μεγέθους, θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και ειδοποιήσεις, και αν το Unison είναι κλειστό, αυτές θα πηγαίνουν στο κέντρο ειδοποιήσεων των Windows.

«Το πλεονέκτημα που μπορούμε να προσφέρουμε σε έναν χρήστη PC που έχει έναν σύγχρονο υπολογιστή Windows είναι ότι δεν χρειάζεται να επιλέξει το κινητό του με βάση τον υπολογιστή που διαθέτει. Είτε έχουν ένα iPhone είτε ένα Android smartphone, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της νέας δυνατότητας δήλωσαν στελέχη της εταιρείας. «Όταν είστε ... στο laptop σας και λαμβάνετε ειδοποιήσεις ή μηνύματα στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να το κρατήσετε στην τσάντα σας και να επιστρέψετε αμέσως στη ροή της δουλειάς σας, χωρίς να χάνετε χρόνο».

Οι χρήστες iOS, αναφέρει η INTEL θα μπορούν να δουν "μικρές διαφορές" στη χρήση της εφαρμογής σε σχέση με την εμπειρία των κατόχων Android smartphone που χρησιμοποιούν το Unison, αλλά οι περισσότερες από τις βασικές δυνατότητες θα είναι οι ίδιες. Οι χρήστες iPhone δεν θα έχουν πρόσβαση σε ορισμένες πιο προηγμένες λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων πολλαπλών ατόμων, ενώ οι χρήστες Android δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. 

Αρχικά το Unison θα έχει μια αρκετά περιορισμένη κυκλοφορία, ξεκινώντας την πορεία του φέτος σε "επιλεγμένους φορητούς υπολογιστές INTEL Evo" με επεξεργαστές 12ης γενιάς από τις Acer, HP και Lenovo. Η INTEL σχεδιάζει να επεκτείνει το χαρακτηριστικό σε "πολύ ευρύτερο φάσμα" μέσα στο επόμενο έτος αναφέρει η INTEL.