Το iOS 17.2 φέρνει Journal app, εγγραφή Spatial Video και Qi2 για παλιά iPhone

3 μήνες πριν
Journal app

Η APPLE κυκλοφόρησε την έκδοση 17.2 του iOS, η οποία παρέχει σημαντικές αναβαθμίσεις, προσθήκες και νέες δυνατότητες σε δημοφιλείς εφαρμογές και λειτουργίες.

Σε ότι αφορά τις προσθήκες, ξεχωρίζει η εφαρμογή "Λεύκωμα", η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν σημαντικές στιγμές και γεγονότα από τη ζωή τους. Με τις "Προτάσεις καταγραφής σκέψεων", γίνεται εύκολο να θυμηθεί κανείς τις εμπειρίες του, καθώς αυτόματα ομαδοποιούνται δραστηριότητες, φωτογραφίες, προπονήσεις κτλ.

Η κάμερα των νέων iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max επιτρέπει πλέον την εγγραφή "Χωρικού βίντεο", δίνοντας τη δυνατότητα να βλέπει κανείς τρισδιάστατα τις αναμνήσεις του, κάτι που θα αποτελέσει ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του APPLE Vision Pro.

Μία ακόμη σημαντική αναβάθμιση είναι η βελτίωση του AirDrop, με περισσότερες επιλογές για κοινοποίηση επαφών και στοιχείων όπως κάρτες επιβίβασης και εισιτήρια ταινιών που ο χρήστης έχει στο APPLE Wallet. H υποστήριξη της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης Qi2 έρχεται ακόμα σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εμπειρία φόρτισης.

Για τους κατόχους iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, παρέχεται η επιλογή μετάφρασης μέσω του Κουμπιού Action για γρήγορη μετάφραση φράσεων ή διεξαγωγή συζήτησης με κάποιο άτομο σε άλλη γλώσσα. Προσθήκες βρίσκουμε και στην εφαρμογή του καιρού όπου το στιγμιότυπο του χάρτη ανέμου προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης αξιολόγησης των μοτίβων ανέμου, καθώς και πρόσβασης στην υπέρθεση κινούμενου χάρτη ανέμου, δίνοντας στον χρήση πληροφορίες σχετικά με τις προβλεπόμενες συνθήκες ανέμου για τις επόμενες 24 ώρες.

Εκτός από τις παραπάνω βασικές λειτουργίες, η ενημέρωση περιλαμβάνει πολλές ακόμη βελτιώσεις, όπως οι επιλογές προσθήκης αυτοκόλλητων απευθείας στα μηνύματα, η προσαρμογή σχήματος σώματος στα memoji και η δυνατότητα απενεργοποίησης του ιστορικού ακρόασης στο APPLE Music.

Σε επίπεδο ασφάλειας, ξεχωρίζει η Επαλήθευση Κλειδιού Επαφής η οποία παρέχει αυτόματες ειδοποιήσεις και κωδικούς επαλήθευσης επαφών στα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο ιδιαίτερων ψηφιακών απειλών, ώστε να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα των ατόμων με τα οποία ανταλλάσσουν μηνύματα.