Και όμως, το Twitter θα προσθέσει λειτουργία επεξεργασίας Tweet

2 έτη πριν
twitter

Μπορεί μια τέτοια λειτουργία να τη βλέπουμε σχεδόν στις περισσότερες social media υπηρεσίες, όμως το Twitter μέχρι σήμερα αντιδρούσε με κάθε τρόπο στο να προσθέσει λειτουργία edit στα tweets.

Αυτό μέχρι πρότινος αφού με επίσημη ανακοίνωση, το Twitter αναφέρει ότι από την περσινή χρονιά εργάζεται στο να δώσει στους χρήστες την πολυπόθητη δυνατότητα επεξεργασίας των tweet τους, κάτι που θα γίνει μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με την εταιρεία, αρχικά τη δυνατότητα αυτή θα έχουν μόνο όσοι είναι συνδρομητές στο Twitter Blue, χωρίς να διευκρινίζει αν μετά το πέρας των δοκιμών θα γίνει διαθέσιμη για όλους. Το Twitter πάντως ξεκαθαρίζει ότι η λειτουργία θα έχει αρκετά κριτήρια αλλά και δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να «μη χαθεί το νόημα των δημόσιων συζητήσεων και υπάρξει κακόβουλη χρήση». Αυτός άλλωστε είναι και ο μεγαλύτερος φόβος για την υπηρεσία, και ο λόγος που μέχρι σήμερα αντιδρούσε σθεναρά στο κορυφαίο αίτημα των χρηστών του, αν και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν βρει ήδη τη λύση.

Μία από αυτές που θεωρείται σίγουρα ότι θα ενσωματωθεί, είναι το χρονικό όριο για την επεξεργασία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες δεν θα αλλάζουν το νόημα του tweet, οδηγώντας σε «παρεξηγήσεις». Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η επεξεργασία είναι διαθέσιμη για λίγα λεπτά προκειμένου να διορθωθούν τυχόν ορθογραφικά λάθη, πάλι τίθεται θέμα κακόβουλης χρήσης, όμως και εδώ υπάρχει λύση. Στην περίπτωση αυτή, άλλες υπηρεσίες διαθέτουν δημόσια το «ιστορικό επεξεργασίας» όπου κάθε χρήστης μπορεί να δει ακριβώς τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο κείμενο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχουν καλές ή όχι προθέσεις πίσω από αυτές.

Η όλη πάντως εξέλιξη με το edit, ίσως αφορά και τον Elon Musk, τον συνιδρυτή της Tesla και της SpaceX, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα έγινε ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής του Twitter αποκτώντας μερίδιο 9,2% της εταιρείας. Διαθέτοντας έναν από τους πιο  δημοφιλείς λογαριασμούς, ο Musk ρώτησε τα 80 εκατομμύρια ακολούθους του κατά πόσο επιθυμούν τη σχετική λειτουργία, αν και όπως φαίνεται η απόφαση του Twitter είχε παρθεί αρκετό καιρό πριν. Μένει να δούμε πως ακριβώς θα δουλεύει το edit στο Twitter, χωρίς να διαθέτουμε ακόμα κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτό θα γίνει ακριβώς.