Το LENOVO ThinkPhone by Motorola έφτασε στο ΓΕΡΜΑΝΟ

1 έτος πριν
LENOVO ThinkPhone by MOTOROLA

Η «εμπορική αξία» της ονομασίας ThinkPad είναι αδιαμφισβήτητη, ειδικά στον επαγγελματικό χώρο και στον κλάδο των επιχειρήσεων. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι είναι μάλλον παράδοξο που η εταιρεία LENOVO δεν είχε αξιοποιήσει εδώ και τριάντα περίπου χρόνια την ονομασία σε ένα κινητό. 

Πριν όμως 2 μήνες στη CES 2023, είδαμε από κοντά για πρώτη φορά το ThinkPhone, όπου με τη βοήθεια της Motorola, η γνωστή Κινέζικη εταιρεία επιτέλους παρουσίασε μία συσκευή που υπόσχεται την εμπειρία «LENOVO Think», η οποία πλέον είναι διαθέσιμη στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και στο germanos.gr

Η νέα αυτή πρόταση έχει ξεκάθαρα «επαγγελματικό προφίλ» και απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια και στην προστασία των δεδομένων, στην αξιοπιστία, στην ευκολία διαχείρισης -ακόμα και απομακρυσμένης- και στην παραγωγικότητα. Το LENOVO ThinkPhone by Motorola επίσης προσφέρει ένα σύνολο λειτουργιών που προάγουν την ασφάλεια, την παραγωγικότητα, την ευελιξία και επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών «LENOVO Think». 

Το ThinkPhone by Motorola που διαθέτει φινίρισμα από ανθρακονήματα (Carbon Black) και στο πίσω μέρος φέρει την χαρακτηριστική επιγραφή της προϊοντικής σειράς «Think» ενσωματώνει οθόνη 6,6” τεχνολογίας OLED που προστατεύεται από Gorilla Glass Victus, υποστηρίζει ανάλυση 2.400 x 1.080 pixels, HDR10+ και ρυθμό ανανέωσης έως και 144 Hz. Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 32 MP που υποστηρίζει αυτόματη εστίαση.    
Ο κορυφαίος επεξεργαστής Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm αποτελεί την «καρδιά» της συσκευής και συνοδεύεται από 8 GB ή 12 GB μνήμης και 128 GB, 256 GB ή 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5.000 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη ταχεία φόρτιση TurboPower 68 W (με τον φορτιστή να συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία) καθώς και ασύρματη φόρτιση 15 W. Στον εξοπλισμό του επίσης περιλαμβάνεται συνδεσιμότητα 5G, WiFi, Bluetooth και NFC. 
 

Στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις κάμερες. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε φακό με διάφραγμα f:/1.8 και σε αισθητήρα 50 MP με PDAF και OIS που υποστηρίζει 4-in-1 pixel binning (για εικονοστοιχεία 2,0μm) για να προσφέρει φωτεινές και γεμάτες λεπτομέρεια φωτογραφίες. Μαζί της, βρίσκεται μία υπερευρυγώνια κάμερα 13 MP (f:/2.2) με AF και Macro Vision καθώς και μία κάμερα-αισθητήρας βάθους 2 MP (f:/2.4) που βοηθά στις λήψεις πορτραίτων με αποεστιασμένο φόντο (bokeh) κ.ά.  

Το ThinkPhone by Motorola είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και διαθέτει πιστοποιήσεις IP68 και MIL-STD 810H επιδεικνύοντας μεγάλη αντοχή στο νερό, στη σκόνη και στις… πτώσεις (ακόμα και από ύψος 1,25 μέτρων). Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό στον σχεδιασμό του, το οποίο παραπέμπει στο χαρακτηριστικό κόκκινου χρώματος trackpoint στο κέντρο του πληκτρολογίου των φορητών υπολογιστών ThinkPad, είναι ένα κόκκινου χρώματος κουμπί στο πλάι της συσκευής (Red Key) το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί για την εκτέλεση κάποιας συγκεκριμένης λειτουργίας ή την εκκίνηση κάποιας εφαρμογής όπως το Walkie Talkie app μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams (η συσκευή διαθέτει διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές παραγωγικότητας της Microsoft όπως τα Microsoft 365, Outlook και Teams).

Το "Think DNA" του πρώτου smartphone της LENOVO το διαπιστώσαμε από κοντά και στην MWC στη Βαρκελώνη. Η συσκευή κάνει χρήση της πλατφόρμας ThinkShield, η οποία παρέχει μία σειρά από λειτουργίες προστασίας, ασφαλείας, υποστήριξης και διαχειρισιμότητας. Η πλατφόρμα ThinkShield αποτελεί έναν συνδυασμό εξειδικευμένου υλικού, λογισμικού και διαδικασιών που διασφαλίζουν την ασφάλεια της συσκευής και των δεδομένων της. Χάρη στην τεχνολογία Moto Threat Defence, oι διαχειριστές στα τμήματα ασφαλείας και πληροφορικής των εταιρειών μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι εταιρικές συσκευές προστατεύονται από ένα αξεπέραστο σετ λύσεων ασφαλείας, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε απειλή. Επίσης, μπορούν να διαχειριστούν, ακόμα και εξ αποστάσεως όλες τις εταιρικές συσκευές ThinkPhone by Motorola αξιοποιώντας τεχνολογία Zero Touch και τις λύσεις διαχείρισης Moto OEMConfig και Moto Device Manager.

Με την εφαρμογή Moto Secure που λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης για την ασφάλεια και το απόρρητο και σε συνδυασμό με τις παραπάνω δυνατότητες (Moto OEMConfig και Moto Device Manager), οι διαχειριστές πληροφορικής μπορούν να προχωρήσουν στη διαμόρφωση των εταιρικών συσκευών εξ αποστάσεως, από τη ρύθμιση της οθόνης κλειδώματος έως στις ειδοποιήσεις κ.ά. Όσον αφορά την προστασία των προσωπικών και εταιρικών δεδομένων, το ειδικό chip με την ονομασία Moto KeySafe αναλαμβάνει να αποθηκεύσει PIN, κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης σε έναν ξεχωριστό, on-board αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή που είναι ανθεκτικός σε παραβιάσεις.

To ThinkPhone by Motorola έρχεται με τιμή 829,90€ και αποτελεί μια ιδανική πρόταση ειδικά για όσους στηρίζονται σε κάποιο από τους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας, και μένει μόνο μια επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να μάθεις περισσότερα.