Μια τηλεόραση με μπαταρίες, χωρίς καλώδια, παρουσιάζεται στην CES 2023!

1 έτος πριν
Displace TV

Η τεχνολογική έκθεση CES 2023 φτάνει και αυτό τον Ιανουάριο, εντυπωσιάζοντας από νωρίς. Ένα από τα προϊόντα που αναμένεται να «έκλεψαν» την παράσταση είναι η ασύρματη τηλεόραση της Displace, μιας νεοσύστατης εταιρείας που αναμφίβολα θα τραβήξει τα βλέμματα χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις.

Τι σημαίνει, όμως, ασύρματη τηλεόραση; Πρακτικά, είναι μια τηλεόραση με πάνελ τεχνολογίας OLED από την LG, η οποία ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες που δεν βρίσκονται στην αγορά, προκειμένου να εξαλείψει την ανάγκη για καλώδια.

Ξεκινώντας από την τροφοδοσία, δεν θα υπάρχει ανάγκη για καλώδιο προς την πρίζα, αφού η τηλεόραση θα παίρνει ενέργεια μέσω μπαταριών. Οι μπαταρίες αυτές αλλάζονται πανεύκολα, ώστε μια φορτισμένη να μπαίνει στη θέση μιας σχεδόν άδειας και η παρακολούθηση να μη διακόπτεται. Η εταιρεία υπόσχεται περίπου ένα μήνα λειτουργίας με μια φόρτιση, οπότε δεν θα είναι τόσο συχνή διαδικασία.

Μετά, οι θύρες. Δεν υπάρχουν θύρες HDMI ή οποιουδήποτε άλλου είδους, αφού η εικόνα θα φτάνει στην τηλεόραση μέσω Wi-Fi 6E. Προφανώς, απαιτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός από πλευράς χρήστη αλλά και η ταχύτητα δικτύου, για να μπορέσει να διαχειριστεί τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων με επάρκεια.

Δεν ενσωματώνεται παραδοσιακός δέκτης καναλιών, ωστόσο, οπότε μιλάμε για μια τηλεόραση που προορίζεται για προβολή περιεχομένου κι όχι κλασική παρακολούθηση καναλιών.

Έρχεται με λογισμικό Linux, οπότε μπορεί να δεχτεί αναβαθμίσεις διαφόρων ειδών και να επεκταθούν οι δυνατότητές της.

Σχετικά με το τηλεχειριστήριο… δεν υπάρχει τηλεχειριστήριο. Υπάρχει μια κάμερα που βγαίνει από την κορυφή της οθόνης και αναγνωρίζει κινήσεις με τα χέρια που μεταφράζει σε εντολές χειρισμού, ενώ υποστηρίζει και φωνητικές εντολές για να μην είναι απαραίτητη η χρήση κάμερας.

Υπάρχει συνέργεια μεταξύ των οθονών, καθώς ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει έως και τέσσερα πάνελ των 55” και να φτιάξει είτε μια μεγάλη οθόνη 220” είτε να βλέπει κάτι διαφορετικό στην καθεμία. Δεδομένου ότι οι οθόνες θα τοποθετούνται σε τοίχους χωρίς βάσεις, αλλά με ένα σύστημα “active-loop vacuum” εφάμιλλο με βεντούζες στην πράξη, η αλλαγή της διάταξης θα είναι εύκολη διαδικασία.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τιμή ή ημερομηνία διάθεσης για την Displace TV.