Τι είδαμε στη CES Unveiled 2023

1 έτος πριν
CES Unveiled 2023

Αν και οι πύλες της έκθεσης ανοίγουν στις 5 Ιανουαρίου, η «δράση» στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, την CES, ξεκινάει δύο μέρες νωρίτερα με διάφορες παρουσιάσεις που γίνονται εκτός, από τις οποίες ξεχωρίζει το CES Unveiled.

Στο CES Unveiled όπου παρευρεθήκαμε από κοντά, είχαμε την ευκαιρία να δούμε προϊόντα και υπηρεσίες από διάφορες εταιρείες τεχνολογίας που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους. Στην πλειοψηφία τους, οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες κάνουν τώρα τα πρώτά τους βήματα στην αγορά, χωρίς να μπορούν να «σηκώσουν» το κόστος παρουσίας στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης.

Ξεκινάμε με τη Displace, μια ξεχωριστή τηλεόραση που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί αφού αυτή είναι…ασύρματη. Με 4K ανάλυση, η πρόταση της εταιρείας απευθύνεται σε όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ρεύμα, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, κάνοντας την παρακολούθηση πολύ εύκολη αφού οι 4 μεγάλες μπαταρίες της δίνουν αυτονομία 6 ωρών. Οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες και μπορούν να αλλαχθούν μία-μία ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι σε λειτουργία.

Η γαλλική Withings συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα gadgets της που στόχο έχουν την παρακολούθηση της υγείας μας. Το U-Scan που θα κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό αφού αποτελεί στην ουσία τον πρώτο έξυπνο αναλυτή ούρων και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα, φτάνει να εγκατασταθεί μέσα στη λεκάνη. Στη συνέχεια και μέσα από την εφαρμογή, η συσκευή πραγματοποιεί χημική ανάλυση, δίνοντας στοιχεία για την κατανάλωση νερού, τη δίαιτα, το pH, τους κύκλους ωορρηξίας και άλλα που μπορείς να διαβάσεις στο αναλυτικό μας άρθρο.

Από τα wearables που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από κοντά, εντύπωση μας έκανε ο ρομποτικός εξωσκελετός της German Bionic. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προτάσεις που παρουσιάζει φέτος απευθύνονται στους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και χρειάζονται εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη ασφάλεια και βιωσιμότητα. Απευθύνονται κυρίως για όσους εκτελούν συνεχώς απαιτητικές χειρωνακτικές εργασίες ενώ μέσω της πλατφόρμα δεδομένων Bionic IO, υπάρχει δυνατότητα ανάλυσης για την εργονομία και τις διαδικασίες στο χώρο εργασίας.

Στα ξεχωριστά wearables ξεχωρίζουμε και το FRENZ Brainband, το οποίο έρχεται για να κάνει τη ζωή του χρήστη του ευκολότερη όσο το φοράει. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία επιτρέπει στον κάτοχο της συσκευής να κοιμάται ευκολότερα, να ξυπνάει αναζωογονημένος, να μπορεί να εστιάσει καλύτερα στις απαιτήσεις της δουλειάς, αλλά και μέσω των μουσικών κομματιών που αναπαράγει, να τον χαλαρώνει από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Το i-Percut από τη γαλλική ομώνυμη εταιρεία έρχεται για να κάνει «έξυπνο» κάθε σάκο του μποξ. Το ειδικό υλικό με τον οποίο μπορείς να ντύσεις το σάκο, μπορεί να καταγράψει μια σειρά από πληροφορίες που αφορούν τα χτυπήματα, και οι οποίες μεταδίδονται ασύρματα στην εφαρμογή του smartphone. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να δει τις επιδόσεις του αλλά και να ενημερωθεί για τρόπους βελτίωσης των χτυπημάτων του.

Ένα από τα gadget που ξεχωρίσαμε στο CES Unveiled 2023 είναι το ViraWarn, που θέλει να κάνει εύκολο τον εντοπισμό μιας σειράς πνευμονικών προβλημάτων όπως τυχόν γρίπη, RSV και φυσικά COVID-19. Με ποσοστό επιτυχίας 95% στην εύρεση αρνητικού αποτελέσματος, το ViraWarn ενημερώνει τον ιδιοκτήτη του ανά πάσα στιγμή αν έχει κάποια από αυτές τις αρρώστιες, και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό φύσημα στο ειδικό στόμιο της συσκευής.

Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με ειδικούς στο χώρο της κτηνιατρικής, το έξυπνο κολάρο για σκύλους της Invoxia χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του πιστού σας φίλου. Διαθέτοντας νέο design, το κολάρο της εταιρείας παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό του σκύλου σας, ενώ ο ειδικός αισθητήρας του είναι σε θέση να παρακολουθεί το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιακή λειτουργία του, προσφέροντας μία πλήρη εικόνα της υγείας και της φυσικής του κατάστασης.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας της HP είναι σίγουρα τα πιο σύγχρονα που έχουμε δει από κοντά, χωρίς να έχουν κάποια σχέση με ότι άλλο έχεις συνηθίσει. Μοιάζουν σαν απλά ακουστικά όμως προσφέρουν πολύ πιο εξελιγμένες λειτουργίες για όσους έχουν προβλήματα ακοής, και θέλουν κάποιο εξωτερικό βοήθημα που να περνά απαρατήρητο. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Hearing PRO της HP προσφέρουν βελτιωμένη κατά 30% την κατανόηση της ομιλίας σε σχέση με άλλες προτάσεις ενώ υποστηρίζουν ακύρωση εξωτερικών θορύβων. Χρησιμοποιεί κατευθυντικά μικρόφωνα για να εστιάζει στους ήχους που βρίσκονται μπροστά στον κάτοχό τους, όπως οι προσωπικές συνομιλίες, και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι παρέχει φυσική ποιότητα ήχου.

Ρίξε μια ματιά στο πλούσιο φωτογραφικό μας άλμπουμ από τα σημαντικότερα gadgets που ξεχωρίσαμε από το φετινό CES Unveiled στο Λας Βέγκας και stay tuned στο G Blog για να μάθεις ό,τι νέο μας παρουσιάσει η CES 2023 τις επόμενες μέρες!