CES 2023: «Ξεκλειδώνοντας» το μυαλό με το FRENZ brainband

1 έτος πριν
FRENZ brainband

Μία από τις πλέον εντυπωσιακές καινοτομίες που είδαμε στη CES 2023 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, είναι το FRENZ brainband. Θα το κατατάξουμε στη γενική κατηγορία των wearables αφού πρόκειται για ένα προϊόν που δεν έχουμε ξαναδεί. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα headband, σαν κι αυτό που φορούν οι αθλητές για να συγκρατεί τον ιδρώτα στο κεφάλι τους, με τη διαφορά ότι δεν είναι υφασμάτινο αλλά πλαστικό και δεν έχει να κάνει με τον ιδρώτα αλλά με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Το FRENZ είναι ένα brainband και όσο εντυπωσιακό είναι το προϊόν αυτό καθ’ αυτό, άλλο τόσο είναι η τεχνολογία που κρύβει στο εσωτερικό του. Όπως θα περίμενες ίσως, ενσωματώνει αλγορίθμους AI (τη λεγόμενη FRENZ AI) προκειμένου να κατανοήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλός σου και να προσωποποιήσει το περιεχόμενο που σου/του σερβίρει σε πραγματικό χρόνο. Για μισό λεπτό όμως: περιεχόμενο;

Αυτό που κάνει το FRENZ είναι να ανιχνεύει τα εγκεφαλικά κύματα μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, την κίνηση των ματιών μέσω ηλεκτροοφθαλμογραφήματος, τις κινήσεις των μυών του προσώπου μέσω ηλεκτρομυογραφήματος καθώς και μια σειρά ακόμα δεικτών (SpO2, καρδιακοί παλμοί, ρυθμός αναπνοής, κινήσεις κεφαλιού κ.α.). Κατόπιν, με χρήση της τεχνολογίας AI που ενσωματώνει, αναπαράγει προσωποποιημένο περιεχόμενο μέσα από τα ενσωματωμένα ηχεία οστικής αγωγιμότητας που διαθέτει.

Θα αναρωτιέσαι κάπου εδώ αν αυτό που μόλις σου περιγράψαμε έχει αποτέλεσμα κι αν ναι, ποιο μπορεί να ‘ναι αυτό. Ε, λοιπόν έχει! Έχει ελεγχθεί βάσει χιλιάδων δοκιμών που απέδειξαν ότι είναι σε θέση να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για το πρώτο στάδιο του ύπνου κατά 19 λεπτά (στο 86% των συμμετεχόντων). Ουσιαστικά το FRENZ εξασφαλίζει στον εγκέφαλο τις ιδανικές συνθήκες, ανάλογα την ώρα της ημέρας και τη δραστηριότητα, «ξεκλειδώνοντάς» τον. Δεν είναι ανάγκη να το φοράς μόνο κατά τον ύπνο αφού μπορεί να σε ωφελήσει στη γυμναστική, ακόμα και κατά την εργασία σου, όταν πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος.

Το FRENZ brainband θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 με την τιμή του για όσους το προπαραγγείλουν (εξασφαλίζουν και πρόσβαση στη συνοδευτική εφαρμογή για smartphones) να είναι στα $350.