Το νέο της έξυπνο κολλάρο σκύλου παρουσίασε στη CES 2023 η Invoxia

1 έτος πριν
smart collar Invoxia

Η CES 2023 διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και όπως και σε κάθε μεγάλο ραντεβού τεχνολογίας, το G Blog δεν θα μπορούσε να λείπει. Ανάμεσα στα όσα μας έκαναν εντύπωση, ξεχωρίσαμε το νέο έξυπνο κολλάρο σκύλου που ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στο τρέχον τρίμηνο η Invoxia.

Πρόκειται για μία καλαίσθητη και καλοσχεδιασμένη συσκευή η οποία έρχεται να βελτιστοποιήσει το ήδη υπάρχον κόνσεπτ της εταιρείας, προσθέτοντας όμως ορισμένα πραγματικά καινοτόμα χαρακτηριστικά. Με νέο design λοιπόν, το έξυπνο κολλάρο της Invoxia διαθέτει προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού, αντίστοιχη με εκείνη που χρησιμοποιείται στα ΗΚΓ. Ο αισθητήρας σε συνδυασμό με την τεχνολογία AI είναι σε θέση να παρακολουθούν το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιακή λειτουργία του σκύλου, προσφέροντας μία πλήρη εικόνα της υγείας και της φυσικής του κατάστασης.

Το βιομετρικό έξυπνο κολλάρο της Invoxia έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με ειδικούς στον χώρο της κτηνιατρικής, στρώνοντας τον δρόμο για την προληπτική ιατρική στους σκύλους. Η τεχνολογία που ενσωματώνει μπορεί να εντοπίσει τυχόν προβλήματα στην υγεία ενός σκύλου πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα, ειδοποιώντας τον ιδιοκτήτη του, έτσι ώστε εκείνος να μεριμνήσει για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Χρησιμοποιεί δε ένα σύνολο από ραντάρ, αισθητήρες, επιταχυνσιόμετρα και αλγορίθμους AI. Οι πληροφορίες που καταγράφει το έξυπνο κολλάρο μπορούν να κοινοποιηθούν στον κτηνίατρο μέσω του app της Invoxia.

Για την αποτύπωση της καρδιοπνευμονικής λειτουργίας του σκύλου, χρησιμοποιείται το λεγόμενο heartprint, ένα γράφημα που την αποτυπώνει σε 2D περιβάλλον μέσω διαρκών μετρήσεων (επιτυγχάνοντας πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τις μεμονωμένες μετρήσεις, αφού καταγράφει την κατάσταση της καρδιάς σε καταστάσεις στρες, πόνου, έντασης και ασθένειας). Το βιομετρικό έξυπνο κολλάρο σκύλου της Invoxia θα διατεθεί έναντι $149 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τις συνδρομές δεδομένων να ξεκινούν από τα $8,25 τον μήνα. Η έλευσή του στην Ευρώπη παραμένει άγνωστη.