Το kickboxing γίνεται smart με τον σάκο I-Perskin που είδαμε στη CES

1 έτος πριν
I-Perskin

Αυτές τις μέρες κατά τη διάρκεια της CES 2023 έχουμε δει πολλά και διάφορα έξυπνα προϊόντα. Αυτό της I-PERCUT όμως είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα. Ο λόγος για το I-Perskin, έναν συνδεδεμένο (τουτέστιν έξυπνο) σάκο του μποξ που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που προπονούνται ερασιτέχνες και επαγγελματίες! Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για ένα κάλυμμα σάκου -απαιτείται δηλαδή η αγορά του ίδιου του σάκου, πάνω στον οποίο τοποθετείται το I-Perskin.

Η μαύρη του επιφάνεια έχει διάφορα σημεία με πορτοκαλί χρώμα και ενδείξεις LED. Σε αυτά συναντούμε εξαιρετικά ευαίσθητους αισθητήρες οι οποίοι μετρούν την ταχύτητα, τη δύναμη και την αντιδραστικότητα του κάθε χτυπήματος. Το I-Perskin που είναι συμβατό με κάθε τυπικό σάκο kickboxing, πλαισιώνεται από το app της I-PERCUT το οποίο ο χρήστης καλείται να εγκαταστήσει στο smartphone του (υποστηρίζονται iOS και Android). Στη διάθεση του τελευταίου βρίσκονται δύο λειτουργίες: το free mode προσφέρει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και ευελιξία (ιδανικό αν θες να… ξεσκάσεις έπειτα από μία μέρα γεμάτη ένταση στο γραφείο) ενώ το guided mode ξεκλειδώνει μια σειρά προπονήσεων.

Οι ενδείξεις LED καθοδηγούν τον χρήστη/αθλητή σε κάθε του χτύπημα, δείχνοντάς του πού θα πρέπει να κατευθύνει χέρια και πόδια, αξιολογώντας παράλληλα τις επιδόσεις του και προβάλλοντάς τις μέσω του app. Το I-Perskin συνδέεται με Bluetooth με το smartphone, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει το είδος της άσκησης που επιθυμεί (γαλλικό ή βρετανικό boxing, Thai, fitness, kickboxing, MMA) προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα ανάλογα προγράμματα προπόνησης. Τα τελευταία είναι σχεδιασμένα από επαγγελματίες προπονητές και σύμφωνα με την I-PERCUT προσαρμόζονται στο επίπεδο του χρήστη. Εννοείται πως με το πέρας της προπόνησης, εκείνος έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τι έκανε καλά και τι όχι μέσα από το κινητό του, εντοπίζοντας τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει την επόμενη φορά.

Το I-Perskin διατίθεται ήδη.