CES 2023: Ανακοίνωση και πληροφορίες για το Withings U-Scan, τον πρώτο οικιακό αναλυτή ούρων

1 έτος πριν
Withings U-Scan

Εκμεταλλευόμενη το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη φυσική κατάσταση και την υγεία, η Withings παρουσίασε ένα καινοτόμο προϊόν στο πλαίσιο της CES 2023.

Πρόκειται για το Withings U-Scan, έναν έξυπνο αναλυτή ούρων που χρησιμοποιείται εύκολα από τους χρήστες, μέσα στο οικιακό τους περιβάλλον. Τα ούρα, όπως αναφέρει η εταιρεία, αποτελούν μια πολύ χρήσιμη πηγή πληροφοριών για την υγεία μας, όμως παρότι η ούρηση πραγματοποιείται κατά μέσο όρο επτά φορές την ημέρα, οι σχετικές εξετάσεις γίνονται μια φορά τον χρόνο.

Με το Withings U-Scan, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στο κινητό τους και συγκεκριμένα, στην εφαρμογή της Withings. Το Withings U-Scan τοποθετείται στην λεκάνη και από εκεί, συλλέγει δείγματα από ούρα αποκλείοντας άλλα υγρά από τους υπολογισμούς. Όταν ολοκληρώσει τους ελέγχους, απελευθερώνει το δείγμα και καθαρίζεται, οπότε δεν τίθεται θέμα υγιεινής.

Μέσα σε κάθε συσκευή, βρίσκεται μια κάψουλα, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συλλογή των υγρών που ύστερα προσφέρει για χημική ανάλυση στη βασική συσκευή. Οι κάψουλες έχουν προσδόκιμο ζωής τριών μηνών, όταν και θα χρειαστούν αντικατάσταση.  Η αγορά νέας κάψουλας γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της Withings, τουλάχιστον όπως αναφέρεται για την ώρα.

Η βασική συσκευή Withings U-Scan, αφότου ολοκληρωθεί η χημική ανάλυση, αποστέλλει τα αποτελέσματα στην εφαρμογή. Τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνει έχουν να κάνουν με την κατανάλωση νερού, τη δίαιτα, το pH, τους κύκλους ωορρηξίας και άλλα. Κεντρικό σημείο είναι η εφαρμογή Withings, όπου αποθηκεύονται δεδομένα κι άλλων συσκευών της εταιρείας, οπότε εύκολα σχηματίζεται μια εικόνα για όλα.

Η επιπλέον συνοδευτική εφαρμογή, U-Scan Nutri Balance, προβάλλει δεδομένα σχετικά με τις κετόνες και τη βιταμίνη C, ώστε οι χρήστες να παρακολουθούν ευκολότερα τα επίπεδα νερού και θρεπτικών ουσιών και αναλόγως να προσαρμόζουν τη διατροφή τους.

Το σύστημα Withings U-Scan θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, έναντι 499,99€ για το αρχικό πακέτο που περιλαμβάνει τη συσκευή και μια κάψουλα.