CES 2023: Το ViraWarn θα σου πει αν έχεις Covid-19!

1 έτος πριν
ViraWarn

Έστω κι αν έχουμε μάθει να ζούμε πλέον με την COVID-19, άπαντες μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών είναι ένα «κλικ» πιο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους διάφορους ιούς που κυκλοφορούν και μεταδίδονται. Με αυτό κατά νου, το ViraWarn της OPTEEV έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Πρόκειται για μια σειρά τριών συσκευών που έκανε την εμφάνισή της στη CES 2023 και μάλιστα απέσπασε και Βραβείο Καινοτομίας. Το κόνσεπτ της είναι απλό: ο χρήστης καλείται να φυσήξει δις όπως θα έκανε φερ’ ειπείν σε ένα αλκοτέστ και μέσα σε ένα μόνο λεπτό έχει μία σαφή ένδειξη για τυχόν παρουσία ιών στον οργανισμό του.

Το ViraWarn είναι εξαιρετικά συμπαγές, τόσο που χωράει στην παλάμη σου (εξαρτάται βέβαια και από το μοντέλο που θα προτιμήσεις). Λειτουργεί με cartridges, καθένα εκ των οποίων υποστηρίζει πολλαπλές χρήσεις πριν χρειαστεί αντικατάσταση (απ’ ό,τι μάθαμε περίπου δύο φορές τον μήνα). Φέρει ενσωματωμένη μπαταρία ενώ πλαισιώνεται από φορτιστή μέσω USB Type-C. Η λειτουργία του όπως προαναφέραμε είναι απλούστατη, αφού χάρη στις ενδείξεις LED, πληροφορεί τον χρήστη για το αποτέλεσμα του τεστ του: κόκκινο για θετικά αποτελέσματα, πράσινα για αρνητικά. Καλύπτει δε COVID, εποχική γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Έρχεται σε τρεις εκδόσεις, αφού πέραν του απλού ViraWarn, θα προσφέρονται τα ViraWarn Plus (επιτραπέζιο) και ViraWarn Clip (κλιπ).

Το ViraWarn έχει υποβληθεί στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση με το βασικό στάδιο των εργαστηριακών δοκιμών του να έχει ολοκληρωθεί -οι έλεγχοι συνεχίζονται σε ΗΠΑ και Ινδία. Οι δοκιμές έγιναν σε ασθενείς που διαγνώστηκαν με ιό SARS-CoV-2 και είχαν επιτυχία σε ποσοστό 92% (σημείωσε πάντως πως δεν είναι δυνατή η πληροφόρηση του χρήστη σχετικά με τον ακριβή ιό που έχει). Όπως αναφέρει η OPTEEV μάλιστα, το ViraWarn θα συνεχίσει να ανιχνεύει την COVID-19 ακόμα κι αν εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις της, αφού στην πράξη, η μεταδοτικότητα των σωματιδίων του ιού δεν επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις του.