MicroSD card 1,5 TB λανσάρει η MICRON!

2 έτη πριν
microSD card

Οι εποχές που οι επαγγελματίες φωτογράφοι κυκλοφορούσαν με μια… κασετίνα από κάρτες μνήμης, φαίνεται πως έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν μας τη νέα σειρά προτάσεων της MICRON, τότε κατά πάσα πιθανότητα βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας εποχής.

Η MICRON λοιπόν παρουσίασε τη νέα της επαγγελματική σειρά καρτών μνήμης. Η i400 microSD, όπως είναι το όνομά της, θα κυκλοφορήσει σύντομα σε χωρητικότητες που ξεκινούν από τα 256 GB και φτάνουν στο 1,5 TB, επίδοση που δεν έχουμε ξαναδεί από κάρτα τέτοιου τύπου. Η νέα σειρά της MICRON είναι κατασκευασμένη βάσει διαδικασίας 3D NAND 176 επιπέδων, δίνοντας έμφαση στην απόδοση και την ανθεκτικότητα. Απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες χρήστες που χρησιμοποιούν κάρτες μνήμης για λόγους ασφαλείας όπως π.χ. οδηγούς φορτηγών, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και συστήματα συναγερμών.

Το μοντέλο του 1,5 TB σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορεί να χωρέσει έως και 120 ημέρες συνεχούς βίντεο, αριθμός καθ’ όλα εντυπωσιακός, έστω κι αν δε γνωρίζουμε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια ανάλυση, χρώματα, ρυθμό ανανέωσης κλπ. Αυτό που ξέρουμε είναι πως η κάρτα θα είναι αρκετά γρήγορη προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί εγγραφή βίντεο σε ποιότητα 4K καθώς επίσης και «καταγραφή έως και οκτώ γεγονότων AΙ το δευτερόλεπτο όπως αναγνώριση προσώπων, αντικειμένων και στοιχείων τύπου πινακίδων κυκλοφορίας». Κι αν αναρωτιέσαι για την αξιοπιστία της, η MICRON ισχυρίζεται πως αντέχει γύρω στις δύο εκατ. ώρες (ή 228 χρόνια).

Τα καλά νέα σταματούν εδώ καθώς η MICRON δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση της κάρτας του 1,5 TB ή της σειράς i400. Η λογική λέει βέβαια πως η τιμή της τελευταίας θα είναι «αλμυρή», γύρω ή και πάνω από τα $500 (για να έχεις μια εικόνα, η SANDISK το 2019 τιμολόγησε τη δικιά της πρόταση στο 1 TB, περί τα $450). Από την άλλη βέβαια δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς με κάρτα μνήμης ποτέ ξανά…