Το MICROSOFT 365 Copilot AI θα κοστίζει 30 δολάρια ανά μήνα και ανά χρήστη

9 μήνες πριν
MICROSOFT 365 Copilot AI

Το MICROSOFT 365 Copilot είναι η νέα υπηρεσία που ενσωματώνει την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI σε εφαρμογές του Office, βοηθώντας τους χρήστες να γίνουν πιο παραγωγικοί χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη χρήση διαφόρων τύπου εγγράφων. Η υπηρεσία βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο δοκιμών ενώ μαθαίνουμε ότι θα κοστίζει 30 δολάρια ανά χρήστη μηνιαίως για χρήστες του MICROSOFT 365 όταν γίνει ευρέως διαθέσιμη, μέσα στο καλοκαίρι.

Η MICROSOFT ανακοίνωσε επίσης το Bing Chat Enterprise, μια δοκιμαστική έκδοση της υπηρεσίας συνομιλίας με τεχνητή νοημοσύνη για εταιρικούς χρήστες του MICROSOFT 365. Η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με έναν έξυπνο agent που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις, να παρέχει προτάσεις και να εκτελεί εργασίες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την οπτική αναζήτηση για να αναζητούν διάφορα πράγματα χρησιμοποιώντας εικόνες. Το Bing Chat Enterprise θα είναι δωρεάν για ορισμένους πελάτες του MICROSOFT 365 και θα κοστίζει 5 δολάρια το μήνα ως αυτόνομο προϊόν στο μέλλον.

Ο γίγαντας του λογισμικού δήλωσε ότι και οι δύο υπηρεσίες θα προστατεύουν το απόρρητο και τα δεδομένα των χρηστών ενώ η ίδια δεν θα χρησιμοποιεί δεδομένα συνομιλίας για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Η MICROSOFT δεν είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί το ChatGPT, ένα ισχυρό chatbot τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει μοναδικές απαντήσεις σε σχεδόν οποιοδήποτε ερώτημα. Το ChatGPT έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορες εφαρμογές, όπως τη δημιουργία κώδικα, την εκπαίδευση, την πραγματοποίηση γνωριμιών κ.α. Η GOOGLE δοκιμάζει επίσης τον δικό της βοηθό AI για το GOOGLE Workspace, που ονομάζεται Duet AI, ο οποίος βοηθά τους χρήστες να γράφουν email και να δημιουργούν έγγραφα, εισάγοντας μια μικρή περιγραφή.

Η επιχειρηματική αγορά γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία την επόμενη δεκαετία, φτάνοντας τα 88 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Η MICROSOFT και άλλες εταιρείες επενδύουν σημαντικά σε αυτόν τον χώρο, ελπίζοντας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ΤΝ για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της αποδοτικότητας και της καινοτομίας.