MWC 2023: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα είναι (και) εκεί

1 έτος πριν
MWC 2023

Λίγες εβδομάδες μετά τη CES 2023, οι φίλοι της τεχνολογίας θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη Βαρκελώνη όπου από τη Δευτέρα, η μεγαλύτερη έκθεση γύρω από την κινητή τηλεφωνία θα ανοίξει τις πύλες της. Το MWC 2023 αποτελεί μια γιορτή γύρω από την κινητή τηλεφωνία και φυσικά ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα είναι εκεί!

Τα μεγαλύτερα ονόματα γύρω από την κινητή τηλεφωνία (εκτός APPLE), αναμένεται να προχωρήσουν σε μια σειρά ανακοινώσεων που θα εστιάζουν φυσικά στις νέες κυκλοφορίες smartphone αλλά και στην επίδειξη υπηρεσιών με βάση τα 5G δίκτυα και τις αλλαγές που αυτά φέρνουν σταδιακά στην καθημερινότητά μας. Μεγάλο μέρος του εκθεσιακού χώρου της SAMSUNG θα εστιάσει σε πολλά από αυτά τα σενάρια, με την κορεατική εταιρεία να διαθέτει παραδοσιακά μία από τις εντυπωσιακότερες παρουσίες σε κάθε MWC. 

Πολλές ανακοινώσεις αναμένονται από κατασκευαστές με έδρα την Κίνα. Η XIAOMI είναι μία από αυτές, που όπως φαίνεται ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη κορυφαία της σειρά smartphone, και σίγουρα το MWC 2023 αποτελεί τον κατάλληλο χώρο για τα αποκαλυπτήρια. Κρίνοντας και από το παρελθόν, η XIAOMI πιθανόν έχει στα σκαριά και άλλες ανακοινώσεις που αφορούν το ολοένα και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα της που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων tablets, smart home συσκευές αλλά και λύσεις mobility για την πόλη.

Η REALME μας έχει προϊδεάσει ότι θα εστιάσει στην παγκόσμια κυκλοφορία του GT3, δίνοντας έμφαση στην απίστευτα γρήγορη φόρτιση με ταχύτητα 240W. Η TCL και φέτος θα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους στην έκθεση, στον οποίο όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα παρουσιάσει νέα smartphones που θα ολοκληρώσουν τη σειρά TCL 40 για την οποία μάθαμε στη CES 2023. Βεβαίως η TCL φημίζεται και για τα οικονομικά της tablet και όχι μόνο, κάτι που σημαίνει ότι οι ανακοινώσεις της εταιρείας θα εκτείνονται σε διαφορετικές κατηγορίες.

Η OPPO αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο και πλέον έχει επίσημη παρουσία στη χώρα μας, με αρκετά μοντέλα που διακρίνονται για τις δυνατότητές τους. Αν πιστέψουμε μάλιστα τις πληροφορίες, ετοιμάζεται να μας εκπλήξει ευχάριστα με την ανακοίνωση ενός πολύ σημαντικού smartphone σε μια κατηγορία που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολλούς «παίκτες».

Αντίστοιχα, το χρονικό διάστημα που διεξάγεται η έκθεση συμπίπτει με την ετήσια κυκλοφορία της ναυαρχίδας της VIVO, η οποία ειδικά φέτος αναμένεται με αγωνία, και ίσως η εταιρεία έχει να μας ανακοινώσει κάτι σχετικό. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΟΚΙΑ που δίνει έμφαση στα οικονομικά smartphones αλλά και στα feature phones, έχοντας χρησιμοποιήσει πολλές φορές τη συγκεκριμένη έκθεση για την αναβίωση κλασσικών της κινητών τηλεφώνων.

Άλλες εταιρείες του χώρου που θα μας απασχολήσουν σίγουρα είναι η HUAWEI, η MOTOROLA, η ZTE, η HONOR και η SONY, ενώ δεν πρόκειται να λείψουν οι εκπλήξεις κρίνοντας από το παρελθόν.

Σίγουρο είναι ακόμα ότι ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το G Blog θα βρίσκονται και αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη για να καλύψουν από κοντά τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που θα προκύψουν από τη MWC 2023, γι’ αυτό stay tuned!