Οι νέες αφίξεις smartphone της TCL στον ΓΕΡΜΑΝΟ είναι value for money

1 έτος πριν
TCL smartphones

Τρία νέα smartphones της TCL είναι από σήμερα διαθέσιμα στο ΓΕΡΜΑΝΟ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση, αλλά κοινή συνισταμένη το δείκτη τιμής απόδοσης, κάτι για το οποίο φημίζεται η εταιρεία.

Αρχικά το TCL 403 έρχεται με οθόνη 6” η οποία καταλαμβάνει το 81% της εμπρόσθιας επιφάνειας. Μάλιστα η αναλογία διαστάσεων 18:9 την κάνει ιδανική για αναπαραγωγή multimedia περιεχομένου. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε την κεντρική κάμερα των 8MP με υποστήριξη HDR και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μακροφωτογράφιση. Για τις selfies σου θα στηριχτείς σε μια κάμερα των 5MP η οποία υποστηρίζει και το ξεκλείδωμα της συσκευής με τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Με MediaTek Helio A22 chipset και 2GB μνήμη, το TCL 403 διαθέτει 32GB αποθηκευτικό χώρο τον οποίο μπορείς να επεκτείνεις με επιπλέον 512GB μόλις τοποθετήσεις τη σχετική κάρτα μνήμης στην ειδική υποδοχή, χωρίς αυτή να αποτρέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης διπλής SIM.

Η αυτονομία του TCL 403 βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 3.000mAh που υποστηρίζει 29 ημέρες αναμονής, ή αναπαραγωγή 32 ωρών μουσικής και 8 ωρών βίντεο.

Επόμενο μοντέλο είναι το TCL 40SE τo οποίο είδαμε από κοντά για πρώτη φορά στις αρχές Ιανουαρίου στην έκθεση CES όταν και παρουσιάστηκε επίσημα ενώ έρχεται στο ΓΕΡΜΑΝΟ στις 15/2. Ξεχωρίζει για τη μεγάλη οθόνη του με διαστάσεις 6,75”, ανάλυσης HD+ και με αναλογία διαστάσεων 20:9 για ξεχωριστή θέαση ταινιών. Ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz κάνει πιο ομαλή την πλοήγηση στα μενού ενώ η οθόνη υποστηρίζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία NXTVision Eye Care της ίδιας της TCL, δίνοντας την αίσθηση ανάγνωσης βιβλίου, κάνοντας την πολύωρη χρήση μια ξεκούραστη εμπειρία για τα μάτια σου. Για την καλύτερη αναπαραγωγή ταινιών και βίντεο γενικότερα, υπάρχουν διπλά στέρεο ηχεία, που αναβαθμίζουν σημαντικά την εμπειρία.

Στο πίσω μέρος υπάρχει το κεντρικό σύστημα καμερών το οποίο αποτελείται από 3 αισθητήρες, με τον κύριο να έχει ανάλυση 50MP για «καθαρές» λήψεις ακόμα και σε χαμηλό διαθέσιμο φωτισμό σε συνδυασμό με προηγμένο αλγόριθμο για αυτόματη ανίχνευση 22 σεναρίων και βελτιστοποίηση ρυθμίσεων για να έχεις πάντα ιδανικά αποτελέσματα. Το Steady Snap έρχεται για να βοηθήσει με την ταχύτατη εστίασή του και την ενισχυμένη σταθερότητά του ακόμα και όταν το θέμα σου βρίσκεται εν κινήσει. Τέλος, η εμπρόσθια κάμερα 8MP αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μέσω του Auto Capture ενώ με το Gesture control οι group selfies γίνονται ευκολότερες με μια απλή χειρονομία. Τέλος, χάρη στο AI Face Beauty θα απολαύσεις φυσικές, υπέροχες, selfies! 

Για τις επιδόσεις του, το TCL 40SE βασίζεται σε οκταπύρηνο επεξεργαστή με δυο επιλογές μνήμης και επέκταση της μνήμης RAM για την βέλτιστη διαχείριση περισσότερων εφαρμογών στο background:

  1. Η μεγάλη έκδοση έρχεται με 6GB + 3GB 2GB RAM expansion*  και έως 256GB αποθηκευτικού χώρου
  2. Η μικρότερη έκδοση διαθέτει 4GB + 2GB RAM expansion* και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού

*μέσω OTA update

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και λειτουργίες είναι κοινά και στις δυο εκδόσεις. Αναλυτικότερα, διαθέτουν 3-cards slot που δίνουν τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου έως 1ΤΒ, μόλις τοποθετήσεις τη σχετική κάρτα μνήμης στην ειδική υποδοχή, χωρίς αυτή να αποτρέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης δύο καρτών SIM.

Η αυτονομία αναμένεται σε πολύ υψηλά επίπεδα με βάση τη χωρητικότητα της μπαταρίας των 5.010mAh. Ένα νέο χαρακτηριστικό έχει προστεθεί από την εταιρεία για να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος. Αναφερόμαστε στο ΝΧΤubro μια συνδυαστική λύση software-hardware για βελτιστοποίηση απόδοσης τόσο της CPU όσο και της GPU. Με σημαντική βελτίωση απόδοσης άνω του 30%, μειώνει εκπληκτικά την κατανάλωση ενέργειας SoC κατά 5%~15%.

Οι αφίξεις της TCL στον ΓΕΡΜΑΝΟ ολοκληρώνονται με το TCL 40R 5G, μια συσκευή που αρχικά ξεχωρίζει για την εμφάνισή της. Και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά όμως είναι εξίσου ενδιαφέροντα, με την οθόνη αρχικά των 6,6 ιντσών,  να υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz προκειμένου να απολαύσεις ταινίες, σερφάρισμα στο Internet και gaming με ομαλή και καθαρή εικόνα χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις ακόμα και σε έντονη κίνηση.Όπως και στο TCL 40SE έτσι και το 40R υποστηρίζει την τεχνολογία NXTVISION που ενισχύει την απόδοση των χρωμάτων και της φωτεινότητας ενώ μέσω της Super Resolution θα απολαύσεις απίστευτη ευκρίνεια στο video streaming σε πραγματικό χρόνο!

Το TCL 40 R 5G διαθέτει σύστημα τριπλής οπίσθιας κάμερας με κύρια 50MP. Αρχικά, είσαι μόνο ένα κλικ μακριά από την τέλεια φωτογραφία χάρη στο One-Shot, με το AI να προτείνει τις καλύτερες λήψεις. Η υποστήριξη HDR θα σου χαρίσει λήψεις γεμάτες λεπτομέρεια και με εξαιρετική αντίθεση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με την εγγραφή βίντεο να κάνει τη διαφορά με τη βοήθεια AI. Τέλος, η εμπρόσθια κάμερα 8MP αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητά σου, για μαγικές selfies!  Κρίνοντας από τον τίτλο του, υποστηρίζει συνδέσεις με 5G δίκτυα για απαράμιλλη ταχύτητα σε downloading και streaming περιεχομένου, online gaming και πλοήγηση στο Internet ενώ ο οκταπύρηνος επεξεργαστής αναλαμβάνει τις καθημερινές σου εργασίες.

Επιπρόσθετα, διακρίνεται για τη μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας του (χωρητικότητα 5000mAh) για έως δύο ημέρες σε τυπική χρήση. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 15W και λειτουργία Intelligent Charging για εξοικονόμηση ενέργειας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν το φορτίζεις τη νύχτα!

Έλα και συ στον ΓΕΡΜΑΝΟ για να δεις από κοντά τα νέα value for money smartphones της TCL!