MWC 2023: Τι είδαμε την 3η μέρα

1 έτος πριν
MWC 2023

Τρίτη μέρα παρουσίας μας στη MWC, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, μία ημέρα που είχε αρκετές επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους εταιρειών

NOKIA

Στο Hall 3, ξεκινήσαμε με τη NOKIA, το όνομα θρύλος των κινητών τηλεφώνων που ίσως αυτός αποτελεί και το λόγο που το κομμάτι της εταιρείας που ασχολείται με τα δίκτυα, προχωρά στη δημιουργία νέου λογότυπου. Σε ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας, διατηρείται αυτό με τη λέξη NOKIA γραμμένη σε άσπρα γράμματα, μέσα σε ένα μπλε πλαίσιο. Η Φινλανδική εταιρεία μέσω της HMD Global, ανακοίνωσε το G22 ένα ξεχωριστό smartphone που δίνει έμφαση στην επισκευασιμότητα και τη…βιωσιμότητα. Η συσκευή επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας και της οθόνης του με απλά εργαλεία, χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένα εξαρτήματα (π.χ. δεν απαιτείται πιστόλι θερμού αέρα για την αφαίρεση του πίσω καλύμματος της συσκευής).

OPPO

Μέσα στο χώρο της OPPO, υπήρξε ένα μέρος αφιερωμένο στις προτάσεις της OnePlus αφού οι δύο εταιρείες βρίσκονται κάτω από την ίδια μητρική εταιρεία. Κρατάμε από την εταιρεία το OnePlus 11 Concept, το οποίο φυσικά και βασίζεται στην τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας. Αυτό που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο concept είναι η προσπάθεια της OnePlus είναι το Active CryoFlux, ένα ενεργό σύστημα ψύξης το οποίο αντιμετωπίζει δραστικά τις περιπτώσεις που η συσκευή ανεβάζει θερμοκρασία, κυρίως κατά τη διάρκεια του gaming και ιδιαιτέρως απαιτητικών παιχνιδιών. 

CAT

Το S75 αποτελεί την τελευταία πρόταση του κατασκευαστή που φημίζεται για μερικά από τα καλύτερα smartphones αντοχής, ανίκανα να χαλάσουν ακόμα και όταν πέσουν από μεγάλο ύψος. Υποστηρίζοντας το πρότυπο IP68, το S75 είναι ικανό να αντέξει σε ακραίες συνθήκες και σε ακραίες καταστάσεις. Για το τελευταίο υπάρχει το Bullitt Satellite Messenger, την πρώτη δορυφορική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων NTN που βασίζεται σε πρότυπα 3GPP, έτοιμη να σας βοηθήσει σε περίπτωση κινδύνου. Πρόκειται για μία υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων «απευθείας με δορυφόρο» για κινητά τηλέφωνα που παρέχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο γεωστατικών δορυφόρων, για προσιτή και συνεχή κάλυψη διεθνώς.

LENOVO/MOTOROLA

Και όμως, η MWC έκρυβε και ανακοινώσεις laptop, με τη LENOVO να κάνει τη διαφορά με αρκετά νέα μοντέλα και έμφαση στον υβριδικό μας κόσμο. Κοινή συνισταμένη είναι η παρουσία των Windows 11 αλλά και η επιλογή επεξεργαστή της Intel που ανήκει στη 13η γενιά Core της εταιρείας. Αρχικά είδαμε τη δεύτερη γενιά των ThinkPad Z13 και Z16 τα οποία ξεχωρίζουν για το μοντέρνο σχεδιασμό τους, ενώ στην περίπτωση του Z13 υπάρχει επιλογή τοποθέτησης ενός νέου υλικού στο επάνω κάλυμμα του, ενισχυμένο με φυσικές ίνες και κατασκευασμένο από 75% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. 

Σειρά έχουν τα επανασχεδιασμένα ThinkPad X13 και ThinkPad X13 Yoga, τέταρτης γενιάς που προσφέρει πιο κομψά και στενά bezels, αυξάνοντας την αναλογία οθόνης προς σώμα, ενώ βελτιώνουν τη λειτουργικότητα υβριδικής εργασίας για όσους ταξιδεύουν συχνά. Το μοντέλο που είδαμε στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας διέθετε OLED οθόνη στην περίπτωση του X13 προσφέροντας βαθύ μαύρο και ζωηρά χρώματα, με υποστήριξη μάλιστα και Dolby Vision. Το ίδο μοντέλο είναι διαθέσιμο και με επεξεργαστές AMD από την πρόσφατη σειρά Ryzen 7000 της εταιρείας.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο είχαμε και για το ThinkPhone by MOTOROLA, λίγο μετά τα αποκαλυπτήριά του στη CES 2023. Διαθέτοντας το χαρακτηριστικό όνομα των κλασσικών εταιρικών laptop της εταιρείας, το ThinkPhone απευθύνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα, με τους πελάτες να έχουν μια πλήρη σειρά λειτουργιών. Αυτές αφορούν την ασφάλεια και την υποστήριξη που παρέχουν απρόσκοπτη προστασία και πλήρη διαχειρισιμότητα, καθώς υποστηρίζονται από το ThinkShield. 

Φυσικά από τον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας δεν έλειπαν μερικές από τις πιο σημαντικές περσινές της ανακοινώσεις, όπως η δεύτερη γενιά του X1 Fold, του πρώτου laptop με αναδιπλούμενη οθόνη αλλά και σε επίπεδο smartphohe, του Razr 2022. Αυτό που όμως μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η πίστη της εταιρείας στις rollable οθόνες, επιδεικνύοντας πίσω από μια βιτρίνα δύο χαρακτηριστικά gadgets. Το πρώτο είναι ένα laptop που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το ειδικό διακόπτη προκειμένου η οθόνη να ξεδιπλωθεί και να δεις μπροστά σου ένα πολύ μεγαλύτερο desktop, κάτι σίγουρα μαγικό.