Το νέο αναδιπλούμενο MOTOROLA Razr ξεπερνάει σε όλα τον προκάτοχό του

1 έτος πριν
MOTOROLA Razr

Το τελευταίο Razr smartphone της MOTOROLA ήταν ένα έξυπνο αναδιπλούμενο smartphone αξίας 1.500 δολαρίων που ξεχώριζε για το στυλ του, φέρνοντας την ίδια ώρα μνήμες από τη μεγάλη επιτυχία του προκατόχου του. Όμως το αδύναμο hardware του, το κράτησε μακριά από την κατηγορία των κορυφαίων smartphone της αγοράς. Η MOTOROLA ανακοίνωσε το Razr 2022 που φέρνει μεγάλες αλλαγές όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενσωματώνοντας το κορυφαίο Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, το οποίο συναντάμε στα καλύτερα android smartphones αυτή την εποχή στην αγορά.

Στο νέο σχεδιασμό του Razr 2022 ξεχωρίζει η απουσία της εγκοπής στο πάνω μέρος αλλά και η αφαίρεση του «πηγουνιού», υπέρ ενός σχεδιασμού που η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος και με τη selfie κάμερα να βρίσκεται πίσω από μια μικρή οπή. Βέβαια κάτι τέτοιο αφαιρεί πόντους από την κλασική εμφάνιση του Razr, αλλά αυξάνει δραστικά την αναλογία οθόνης που στην εποχή μας είναι το προτιμότερο.

Είναι εξοπλισμένο με μεντεσέ τρίτης γενιάς "Star Trail" που προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή από την προηγούμενη έκδοση ενώ είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε διάφορες γωνίες. Η συσκευή ζυγίζει 200 γραμμάρια και έχει πάχος μόλις 7,62 χιλιοστά όταν είναι ανοιχτή. Υπάρχουν πλέον δύο πίσω κάμερες αντί για μία μόνο στο προηγούμενο μοντέλο.

Το Snapdragon 8+ Gen 1 chipset συνοδεύεται από 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου, μαζί με μια πολύ μεγαλύτερη μπαταρία 3.500mAh (σε σύγκριση με τα 2.800mAh του προηγούμενου Razr). Η οθόνη FHD+ OLED 6,7 ιντσών έχει ρυθμό ανανέωσης 144Hz, μεγαλύτερο από πολλά άλλα smartphones, ενώ η δεύτερη οθόνη στο εξωτερικό μέρος, είναι τεχνολογίας OLED και υποστηρίζει εννέα λειτουργίες, όπως ειδοποίηση κλήσεων, ενεργοποίηση κάμερας, εμφάνιση καιρού, πλοήγηση, παρακολούθηση φυσικής κατάστασης και άλλες.

Οι κάμερες έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά, με τη selfie κάμερα να ανεβαίνει στα 32MP ενώ η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 50 Megapixel και υποστηρίζει OIS. Συνοδεύεται από μια υπερ-ευρυγώνια κάμερα 13 Megapixel για εντυπωσιακά πανοράματα. Το Razr 2022 θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα με τιμές που κυμαίνονται από 5.999 - 7.299 RMB (890 - 1.380 δολάρια).