Το νέο Mavic 3 Pro της DJI διαθέτει τρεις κάμερες αντί για δύο

11 μήνες πριν
DJI Mavic 3 Pro

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά το λανσάρισμα του κορυφαίου καταναλωτικού της drone, του Mavic 3, η DJI κυκλοφορεί τώρα μια νέα ανανεωμένη έκδοση "Pro" που ενσωματώνει τρεις κάμερες αντί για δύο.

Το νέο DJI Mavic 3 Pro, ενσωματώνει σύστημα τριπλής κάμερας με ισάριθμους αισθητήρες και φακούς με διαφορετικό εστιακό μήκος. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει την περίφημη Hasselblad 4/3 CMOS 20MP και δύο κάμερες με τηλεφακούς 48MP και 12MP αντίστοιχα. Αποτελεί την κύρια κάμερα του drone χρησιμοποιώντας φακό 24mm (όπως και το κανονικό Mavic 3), με τη διαφορά ότι τώρα προστίθεται τηλεφακός στα 70mm καθώς και μια κάμερα ζουμ 166mm για πιο ακριβές καδράρισμα.

Η Hasselblad κάμερα του Mavic 3 Pro εξακολουθεί να κάνει λήψεις βίντεο σε μέγιστη ανάλυση έως 5,1K στα 50 fps, ενώ υποστηρίζει βίντεο σε αργή κίνηση στα 120fps με τη λειτουργία DCI 4K. Η νέα 3x κάμερα μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 4K/60fps και να κάνει λήψεις φωτογραφιών με ανάλυση 48 megapixel, όλα αυτά με έναν αισθητήρα CMOS 1/1,3". Τέλος, ο τηλεφακός του Mavic 3 Pro αποκτά επίσης μια ελαφριά αναβάθμιση υποστηρίζοντας μεγαλύτερο διάφραγμα f/3,4 (από f/4,4) και βίντεο 4K/60fps.

Η μεγαλύτερη -σε δυνατότητες- κάμερα, έχει ένα μικρό κόστος στην αυτονομία, με το Mavic 3 Pro να έχει μέγιστο χρόνο πτήσης τα 43 λεπτά.

Άλλα χαρακτηριστικά που παραμένουν χωρίς αλλαγή στο Mavic 3 Pro περιλαμβάνουν την τεχνολογία "OccuSync" O3+ της DJI, η οποία διαθέτει ταχύτητες μεταφοράς αρχείων 80 MB/s στην κινητή συσκευή σας μέσω Wi-Fi 6 και ζωντανή μετάδοση με ανάλυση 1080p/60 απευθείας στο χειριστήριο του drone. Δεν λείπουν φυσικά οι "έξυπνες" λειτουργίες της DJI, όπως η λειτουργία FocusTrack της εταιρείας για τη σταθερή βολή τροχιάς και η δυνατότητα αυτόματης λήψης και επεξεργασίας βίντεο με το MasterShots.

Το DJI Mavic Pro 3 όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, διατίθεται σε διαφορετικά πακέτα, συμπεριλαμβανομένου του Fly More Combo των 2.869 ευρώ που περιέχει μια θήκη μεταφοράς, δύο ακόμη σετ προπελών, τέσσερα ND φίλτρα, δύο επιπλέον μπαταρίες με βάση φόρτισης, ένα προστατευτικό ρύγχος, καλώδια φόρτισης και το τυπικό χειριστήριο RC με ενσωματωμένη οθόνη. Το drone πωλείται επίσης σε μια Fly More Combo Pro έκδοση με περισσότερα "καλούδια" στα 3.589 ευρώ καθώς και στο βασικό πακέτο με το χειριστήριο για 2.159 ευρώ.