Το νέο Snapdragon 7+ Gen2 SoC της QUALCOMM αναβαθμίζει τις επιδόσεις της μεσαίας κατηγορίας

1 έτος πριν
Snapdragon 7+ Gen2 SoC

Η QUALCOMM παρουσίασε το τελευταίο της chipset που θα τροφοδοτεί μια πληθώρα τηλεφώνων μεσαίας κατηγορίας από τα τέλη του μήνα. Οι Redmi (Xiaomi) και Realme είναι μεταξύ των κατασκευαστών που θα χρησιμοποιήσουν το νέο chipset, Snapdragon 7+ Gen 2.

Αναμενόμενα, το chipset δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Snapdragon 8 Gen 2, αλλά φαίνεται να προσφέρει μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση σε σχέση με το Snapdragon 7 Gen 1 όπως ισχύει και για το μεγάλο αδερφάκι του. Η QUALCOMM αναφέρει ότι η CPU θα προσφέρει βελτίωση των επιδόσεων πάνω από 50% , με ταχύτητες έως και 2,91 GHz. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο Snapdragon 7+ Gen 2 θα προσφέρει επίσης βελτιώσεις στην απόδοση της GPU (κατά δύο φορές) και στην ενεργειακή απόδοση (κατά 13%). Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι "η τεχνητή νοημοσύνη είναι ενσωματωμένη σε ολόκληρη την πλατφόρμα".

«Μπορείτε να περιμένετε υπερδιπλάσια απόδοση AI σε σύγκριση με τον Snapdragon 7 Gen 1 και 40% καλύτερη απόδοση ανά Watt», λέει η QUALCOMM, ισχυρισμοί που αν επιβεβαιωθούν θα οδηγήσουν σε πολύ καλύτερη αυτονομία των συσκευών που θα ενσωματώσουν το νέο chipset. Ακόμα, το AI Super Resolution αναφέρει η QUALCOMM ότι είναι ικανό να κάνει upscaling τα οπτικά στοιχεία των παιχνιδιών και των φωτογραφιών από Full HD ανάλυση σε 4K.

Άλλα χαρακτηριστικά που αφορούν τα παιχνίδια περιλαμβάνουν το “volumetric rendering” το οποίο προσθέτει γραφικά όπως ομίχλη και καπνό. Το Auto variable rate shading θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσης, κάνοντας rendering το περιεχόμενο που βρίσκεται στο επίκεντρο σε πλήρη ανάλυση και περιορίζοντας το φόντο μιας σκηνής σε χαμηλότερη ανάλυση, σύμφωνα με την QUALCOMM. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Snapdragon Sound με το QUALCOMM aptX θα προσφέρει επίσης μουσική χωρίς απώλειες και ήχο παιχνιδιών χωρίς lag.

Το chipset υποστηρίζει λήψεις φωτογραφιών έως και 200MP, μαζί με λήψη βίντεο HDR με τριπλή έκθεση από δύο κάμερες ταυτόχρονα. Χάρη στην υποστήριξη 18-bit Triple ISP, θα μπορούσε να είναι ευκολότερη η λήψη καλύτερων εικόνων σε πολύ χαμηλό φωτισμό. Η QUALCOMM αναφέρει ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούν τον Snapdragon 7+ Gen 2 μπορούν να καταγράψουν 30 εικόνες και να συνδυάσουν τα καλύτερα μέρη τους σε μία μόνο λήψη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο φωτεινό και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, υπάρχει υποστήριξη για διπλές SIM 4G και 5G, μαζί με ταχύτητες λήψης έως και 4,4 Gbps σε 5G δίκτυα χάρη στο νέο X62 5G modem. Όσον αφορά το WiFi, η QUALCOMM αναφέρει ότι ο Snapdragon 7+ Gen 2 θα επιτρέπει ταχύτητες λήψης έως και 3,6 Gbps.