O Elon Musk τα έχει τώρα με την APPLE

1 έτος πριν
APPLE

Ο Elon Musk έβαλε στο στόχαστρο τις πολιτικές της Apple για το App Store, εν μέσω ισχυρισμών ότι η εταιρεία "απείλησε να αφαιρέσει" το Twitter από το ηλεκτρονικό της κατάστημά. Σύμφωνα με τον Musk, η APPLE δεν έχει διευκρινήσει στον ίδιο και την εταιρεία του γιατί έχει προβλήματα με το Twitter. 

Σε επόμενα tweets, ο Musk καταφέρθηκε εναντίον της "προμήθειας του 30% της Apple στις αγορές εντός εφαρμογών” και ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του App Store έχει "λογοκρίνει" άλλους προγραμματιστές. Είπε επίσης ότι η APPLE "έχει ως επί το πλείστον σταματήσει τη διαφήμιση στο Twitter".

Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η APPLE θα είχε πρόβλημα με το Twitter. Σε ένα δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τους New York Times, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Yoel Roth, δήλωσε ότι οι reviewers του App Store της Apple συχνά σημείωναν ως ανεπίτρεπτο, περιεχόμενο στο Twitter κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναθεώρησης των εφαρμογών.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Twitter, οι εκπρόσωποι των app stores εξέφραζαν τακτικά ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο που ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα μας», έγραψε ο Roth, λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι ελέγχου των εφαρμογών που ανεβαίνουν στο app store, είχαν επισημάνει περιπτώσεις ρατσιστικών προσβολών και παρουσίας πορνογραφικού περιεχομένου στην υπηρεσία. «Ακόμα και αν φαίνεται να καθοδηγούνται σε μεγάλο βαθμό από χειροκίνητους ελέγχους, αυτές οι διαδικασίες ελέγχου έχουν τη δύναμη να εκτροχιάζουν τα σχέδια της εταιρείας και να πυροδοτούν κρίσεις για εβδομάδες ή μήνες κάθε φορά».

Ο Musk δεν διευκρίνισε αν η APPLE δεν έχει εγκρίνει νέες ενημερώσεις της εφαρμογής ή απειλεί να την αφαιρέσει από το ηλεκτρονικό της κατάστημά της συνολικά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πρόσφατα ζητήματα που θα μπορούσαν να απαιτούν τον πρόσθετο έλεγχο του Twitter.

Η APPLE έχει αυστηρούς κανόνες που διέπουν το περιεχόμενο που μπορεί να εμφανίζεται σε εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημά της. Το Parler, ένας αντίπαλος του Twitter για την "ελευθερία του λόγου", είχε αφαιρεθεί από το App Store για μήνες λόγω των χαλαρών κανόνων του για το συντονισμού του περιεχομένου. Η εφαρμογή επανήλθε αφού έθεσε σε λειτουργία ένα σύστημα ελέγχου βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Το 2018, το Tumblr απαγόρευσε το περιεχόμενο για ενήλικες μετά από σύντομη αφαίρεσή του από το App Store.

Ενημέρωση: Τελικά ο "πόλεμος" δεν κράτησε ούτε μία ημέρα, αφού σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ο Elon Musk επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της APPLE προκειμένου να συναντηθεί με τον Tim Cook. Σε tweet του, ο Musk ανέφερε ότι είχε μια παραγωγική συνάντηση με το CEO της Apple ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «η APPLE δεν είχε ποτέ πρόθεση να αφαιρέσει το Twitter από το App Store». Μάλιστα ο Cook έκανε follow τον Musk στο Twitter, κάτι που ίσως φανερώνει και μια ανακωχή μεταξύ των δύο μερών.