O File Explorer των Windows 11 θα αποκτήσει επιτέλους tabs!

2 έτη πριν
Windows 11

Τι κι αν τα Windows 11 έχουν κυκλοφορήσει εδώ και κάμποσους μήνες στην αγορά; Η Microsoft συνεχίζει κανονικά την ανάπτυξή τους με την προσθήκη έξτρα λειτουργιών και δυνατοτήτων κατόπιν υποδείξεων των χρηστών. Ανάμεσα σε αυτά τα νέα στοιχεία που βρίσκονται για την ώρα σε δοκιμαστική φάση βρίσκονται και τα tabs του File Explorer -μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο θα ικανοποιήσει το… σκληροπυρηνικό κοινό του λειτουργικού συστήματος.

Όπως αποκάλυψε με tweet του ο Rafael Rivera, εκ των δημιουργών της εφαρμογής EarTrumpet, ανακάλυψε το εν λόγω στοιχείο καθώς έψαχνε τον κώδικα της τελευταίας, δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 11. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση πάντως είναι πως η Microsoft δεν είχε πει κουβέντα για την ύπαρξή του, κάτι που αφ’ ενός ήταν γνωστό (η εταιρεία είχε εξηγήσει ότι θα ζητούσε feedback για διαφορετικά στοιχεία σε κάθε έκδοση αφήνοντας κάποια άλλα εκτός, έτσι ώστε να τα αναλύσει εις βάθος) αλλά αφ’ ετέρου δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το τι άλλο κρύβουν οι εκδόσεις που δοκιμάζουν οι Windows Insiders.

Εν πάση περιπτώσει, τα tabs στον File Explorer των Windows 11 ουσιαστικά επιτρέπουν στον χρήστη να ανοίξει περισσότερους από έναν φακέλους ταυτόχρονα και μάλιστα στο ίδιο παράθυρο. Πρόκειται για λειτουργία που κανονικά θα ήταν παρούσα και στα Windows 10 (αν θυμάσαι, η Microsoft της είχε δώσει και όνομα -Sets) αλλά που εν τέλει ποτέ δεν έκανε την εμφάνισή της.

Η αλήθεια είναι πως ο File Explorer αποτελεί βασικό στοιχείο των Windows από την εποχή των Windows 95 και έκτοτε ελάχιστα έχει αλλάξει -τηρουμένων των αναλογιών. Κατά καιρούς αρκετοί σχεδιαστές και μηχανικοί έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις όσον αφορά στην αναβάθμιση του File Explorer, τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά, όμως οι αλλαγές που έχει υιοθετήσει η Microsoft είναι ελάχιστες. Τα πράγματα φαίνεται ωστόσο πως θα αλλάξουν στα Windows 11. Εν αναμονή της επόμενης ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος λοιπόν…