Ο Elon Musk έκανε το μεγάλο βήμα και από φανατικός χρήστης του Twitter έγινε πλέον και μέτοχός του! Αγοράζοντας το 9,2% των μετοχών του δημοφιλούς social δικτύου μάλιστα έγινε μεμιάς ο μέτοχος με το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρεία, με την αξία του μεριδίου του (περί τις 73,5 εκατ. μετοχές) να αυξάνεται κατά $600 εκατ. (από τα $2,9 δισ. στα $3,5 δισ. μέσα σε λίγες ώρες). Οι φήμες τον ήθελαν να παίρνει μάλιστα θέση και στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, όμως όπως ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Τα νέα επισημοποίησε ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, ο οποίος με ένα λιτό αλλά άκρως περιεκτικό tweet έβαλε τέλος στην παραφιλολογία. Όπως ανέφερε ο Agrawal σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο Musk αρχικά επρόκειτο να λάβει πόστο στο διοικητικό συμβούλιό της την ημέρα μετά την αγορά των μετοχών του (Σάββατο 9 Απριλίου). Εν τέλει αποφάσισε να μην αποδεχθεί τη σχετική πρόσκληση «για το καλό» του Twitter. Αρκετοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με τη στάση του Musk. Σε τελική ανάλυση, ποιος ρίχνει σχεδόν τρία δισ. σε μία εταιρεία αλλά δε θέλει να έχει λόγο στη διαχείρισή της;
Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε ο αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives, υποστηρίζοντας πως ο Musk προτίμησε να έχει την… ελευθερία του σε ό,τι αφορά τη χρήση του Twitter. «Θεωρούμε πως το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και ο Musk δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ως προς την επικοινωνία του δεύτερου με το κοινό (διάφορα γκάλοπ) μέσω Twitter, αφού θα έπρεπε εκείνος να υιοθετήσει μία πιο ήσυχη στάση μετά την είσοδό του στο συμβούλιο», αναφέρει η τοποθέτησή του.
Αν ο Musk είχε δεχτεί το κάλεσμα του Twitter, η θητεία του στο διοικητικό συμβούλιο του τελευταίου θα έληγε το 2024. Ο ίδιος ο Agrawal μάλιστα είχε αναφέρει στην πρόσκλησή του πως η παρουσία του Νοτιοαφρικανού επιχειρηματία «θα προσέθετε μεγάλη αξία» στο συμβούλιο της εταιρείας.