Ο Musk ρωτάει τους χρήστες του TWITTER για το αν πρέπει να είναι CEO, με το 57,5% να απαντά αρνητικά

1 έτος πριν
Elon Musk TWITTER

Ο Elon Musk πραγματοποίησε δημοσκόπηση στο TWITTER σχετικά με το αν θα πρέπει να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και υποστήριξε ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα. Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε με 17,5 εκατομμύρια ψήφους, με τη μεγάλη πλειοψηφία να προτρέπει τον Musk να παραιτηθεί.

«Θα πρέπει να παραιτηθώ από επικεφαλής του TWITTER; Θα συμμορφωθώ με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης», έγραψε ο Musk. Την επιλογή "Ναι" επέλεξε το 57,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση.

Ο Musk δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα παραιτηθεί πραγματικά. «Το ερώτημα δεν είναι να βρεθεί ένας διευθύνων σύμβουλος, το ερώτημα είναι να βρεθεί ένας διευθύνων σύμβουλος αρκετά τρελός που μπορεί να κρατήσει το TWITTER ζωντανό», έγραψε ο Musk χθες το βράδυ μετά την ανάρτηση της δημοσκόπησης. «Κανείς δεν θέλει τη δουλειά. Δεν υπάρχει διάδοχος», έγραψε επίσης ως απάντηση σε ένα tweet που εικάζει ότι "έχει ήδη διαλέξει τον νέο CEO".

Ακόμα και αν ο Musk παραχωρήσει τον τίτλο του CEO, θα εξακολουθήσει να είναι υπεύθυνος ως ιδιοκτήτης του TWITTER. Ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι "ο CEO είναι ένας επινοημένος τίτλος" και δεν "σημαίνει τίποτα". Έχει αποκαλέσει τον εαυτό του "Technoking" της Tesla και "Chief Twit" στο TWITTER, αλλά επισήμως είναι ο CEO και των δύο αυτών εταιρειών καθώς και της SpaceX.

Ο Musk έχει επίσης δηλώσει στο παρελθόν ότι σκοπεύει τελικά να εγκαταλείψει την κορυφαία θέση στο TWITTER. «Αναμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο TWITTER και να βρω κάποιον άλλον να διευθύνει την εταιρεία με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε τον περασμένο μήνα στην κατάθεσή του κατά τη διάρκεια μιας δίκης για τις αμοιβές του στην Tesla.

Υπόσχεται ακόμα ψηφοφορίες για σημαντικές αλλαγές πολιτικής στις οποίες θα ψηφίζουν μόνο όσοι είναι συνδρομητές της υπηρεσίας TWITTER Blue. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το TWITTER εφάρμοσε αλλά στη συνέχεια διέγραψε γρήγορα μια πολιτική που απαγόρευε τους συνδέσμους προς άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Mastodon και το Truth Social.

“Τόσο σε επίπεδο Tweet όσο και σε επίπεδο λογαριασμού, θα καταργήσουμε κάθε ελεύθερη προώθηση περιεχομένου σε απαγορευμένες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, αναφέρει η πολιτική που έχει πλέον διαγραφεί. Η πολιτική ανέφερε επίσης ότι οι λογαριασμοί "που χρησιμοποιούνται με κύριο σκοπό την προώθηση περιεχομένου σε άλλη κοινωνική πλατφόρμα ενδέχεται να ανασταλούν" δημιουργώντας τεράστιες αντιδράσεις.

«Μελλοντικά, θα υπάρξει ψηφοφορία για σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που ακολουθούμε. Ζητώ συγγνώμη. Δεν θα ξανασυμβεί», έγραψε ο Musk.

Ο επίσημος λογαριασμός ασφαλείας του TWITTER ανακοίνωσε την απαγόρευση των συνδέσμων στα κοινωνικά μέσα σε μια σειρά από tweets χθες, αλλά αυτά τα tweets διαγράφηκαν. Λίγο αφότου ο Elon Musk υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για σημαντικές αλλαγές πολιτικής, ο λογαριασμός TWITTER Safety δημοσίευσε μια δημοσκόπηση με το ερώτημα αν το TWITTER θα πρέπει να "έχει μια πολιτική που να αποτρέπει τη δημιουργία ή τη χρήση υφιστάμενων λογαριασμών με κύριο σκοπό τη διαφήμιση άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης".