Ο νέος σχεδιασμός του YouTube δίνει προτεραιότητα στην κατάλληλη κατηγοριοποίηση

1 έτος πριν
YouTube

Το YouTube δρομολογεί μια αλλαγή που επηρεάζει τον τρόπο εμφάνισης των βίντεο στην πλατφόρμα του. Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο σχεδιασμό για την υπηρεσία του που χωρίζει πλέον το περιεχόμενο βίντεο σε τρεις διαφορετικές καρτέλες σε όλες τις σελίδες του καναλιού - μία για το παραδοσιακό περιεχόμενο μακράς μορφής του YouTube, μία άλλη μόνο για το YouTube Shorts και μία τρίτη για τα Live βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων, των τρεχουσών και των επερχόμενων Live Streams.

Οι αλλαγές θα επιτρέψουν στους χρήστες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στον τύπο (ή τύπους) των YouTube βίντεο που θέλουν να παρακολουθήσουν - μια κίνηση που το YouTube λέει ότι έκανε με βάση τα σχόλια των χρηστών. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να πλοηγηθούν στα είδη περιεχομένου που τους ενδιαφέρουν περισσότερο κατά την εξερεύνηση της σελίδας καναλιού ενός δημιουργού, κάτι που οδήγησε σε αυτή την αλλαγή.

Ο νέος σχεδιασμός σημαίνει επίσης ότι τα Shorts καθώς και τα Live Streams δεν θα βρίσκονται πλέον στο κύριο Video tab στη σελίδα ενός καναλιού - κάτι που θα μπορούσε να προσελκύσει τους παλιούς χρήστες του YouTube που δεν εκτίμησαν την προώθηση των Shorts στο video feed του αγαπημένου τους καναλιού.

 

Ωστόσο, για εκείνους που τους αρέσει να παρακολουθούν Shorts, ο επανασχεδιασμός δίνει στο YouTube έναν τρόπο να τους κατευθύνει σε περισσότερα βίντεο μικρής μορφής. Τώρα, όταν οι χρήστες παρακολουθούν βίντεο μικρού μήκους στην τροφοδοσία μικρού μήκους στην κύρια εφαρμογή του YouTube και στη συνέχεια πλοηγούνται στο κανάλι του δημιουργού, θα στέλνονται απευθείας σε αυτή τη νέα καρτέλα μικρού μήκους για να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερο περιεχόμενο μικρού μήκους. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το YouTube να ενισχύσει τις προβολές του για τα Shorts, καθώς οι χρήστες αυτοί δεν θα χάνονται πλέον αμέσως στο περιεχόμενο μακράς μορφής του δημιουργού, όπως πριν.

Τα πρώτα σχόλια από τους χρήστες στο Twitter που ανταποκρίθηκαν στην ανάρτηση του YouTube σχετικά με τις αλλαγές ήταν θετικά, καθώς εκφράζουν την εκτίμησή τους για το γεγονός ότι κάθε είδος περιεχομένου έχει τη δική του ξεχωριστή κατηγορία.

Ο επανασχεδιασμός ακολουθεί μια άλλη σημαντική ενημέρωση του YouTube, η οποία παρουσίασε επιτέλους τα handles του YouTube με τη μορφή @username. Αυτά τα handles θα επιτρέπουν πλέον στους δημιουργούς να αναγνωρίζουν το κανάλι τους και να αλληλεπιδρούν με τους θεατές τους σε YouTube Shorts, σελίδες καναλιών, σε περιγραφές βίντεο, σε σχόλια και πολλά άλλα.

Το YouTube αναφέρει ότι ο επανασχεδιασμός με τα tabs ξεκινάει από σήμερα και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες σε όλες τις συσκευές τις επόμενες εβδομάδες.