Οι νέες microSD κάρτες της SAMSUNG έχουν τεράστια χωρητικότητα και αντοχή

1 μήνας πριν
samsung sd card

Η SAMSUNG παρουσίασε τις νέες κάρτες microSD PRO Plus και EVO Plus με χωρητικότητα 1 terabyte (TB). Αυτές οι κάρτες αξιοποιούν την τεχνολογία V-NAND (V8) όγδοης γενιάς της εταιρείας, προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις και αυξημένη χωρητικότητα.

Οι νέες κάρτες στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών των δημιουργών περιεχομένου και των χρηστών τεχνολογίας που απαιτούν ταχεία μεταφορά αρχείων και εκτεταμένο αποθηκευτικό χώρο για καθημερινή χρήση σε διάφορες συσκευές. Η χωρητικότητα 1 TB επιτρέπει την αποθήκευση περισσότερων από 400.000 εικόνων 4K UHD ή πάνω από 45 παιχνίδια κονσόλας.

Οι κάρτες PRO Plus και EVO Plus διατίθενται σε διάφορες χωρητικότητες, από 128GB έως 1TB, με το EVO Plus να προσφέρει επιπλέον μια επιλογή 64GB. Η σειρά PRO Plus επιτυγχάνει ταχύτητες διαδοχικής ανάγνωσης έως 180 MB/s και ταχύτητες διαδοχικής εγγραφής έως 130 MB/s. Διαθέτει UHS Speed Class 3 (U3) και Video Speed Class 30 (V30) για βίντεο 4K UHD, καθώς και A2 App Performance για βελτιωμένη απόδοση εφαρμογών.

Η σειρά EVO Plus προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς έως 160 MB/s και διαθέτει επίσης U3, V30 και A2 χαρακτηριστικά, εκτός από το μοντέλο 64GB που έχει διαφορετικές προδιαγραφές.

Οι νέες κάρτες χρησιμοποιούν ελεγκτή βασισμένο σε τεχνολογία 28nm, βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά που χρησιμοποιούσε τεχνολογία 55nm. Επιπλέον, ενσωματώνουν έναν Κώδικα Διόρθωσης Σφαλμάτων (ECC) Low Density Parity Check (LDPC) 2 kilobyte (KB), ενισχύοντας την αντοχή τους σε πολλαπλούς κύκλους εγγραφής και διαγραφής.

Η SAMSUNG υποβάλλει τις κάρτες PRO Plus και EVO Plus σε εκτενείς δοκιμές για να διασφαλίσει την αντοχή τους σε διάφορες συνθήκες. Οι κάρτες έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν στο νερό, σε υψηλές θερμοκρασίες, σε ακτίνες Χ και σε μαγνητικά πεδία. Επιπλέον, έχουν δοκιμαστεί για αντοχή σε πτώσεις και φθορά.

Οι νέες κάρτες microSD είναι συμβατές με ένα ευρύ φάσμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphones και tablets με λειτουργικό Android, φορητών κονσολών παιχνιδιών, action cameras και drones. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, να δημιουργούν και να επεξεργάζονται περιεχόμενο σε διάφορες πλατφόρμες.

Η εισαγωγή αυτών των καρτών υψηλής χωρητικότητας στην αγορά αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για αποθηκευτικό χώρο σε φορητές συσκευές. Καθώς οι χρήστες παράγουν και καταναλώνουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, η ανάγκη για αξιόπιστες και γρήγορες λύσεις αποθήκευσης γίνεται πιο έντονη.