OPPO: Στην Ελλάδα με τα smartphones Reno 7 Lite 5G & A96

1 έτος πριν
oppo

Πριν λίγες εβδομάδες έμαθες και επίσημα ότι η OPPO, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, θα κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας, με τα πρώτα μοντέλα να καταφθάνουν στο ΓΕΡΜΑΝΟ.

Η αρχή γίνεται με το OPPO Reno7 Lite 5G, ένα smartphone που ανήκει στη μεσαία κατηγορία, έχοντας στη φαρέτρα του αρκετούς άσσους. Ο πρώτος είναι η εμφάνιση η οποία ξεχωρίζει για το μοντέρνο σχεδιασμό, το πολύ μικρό πάχος και την ποιότητα κατασκευής. Σε δύο χρώματα, Rainbow Spectrum και Cosmic Black, η OPPO έχει ενσωματώσει τρία στρώματα υφής και δύο στρώματα επίστρωσης προκειμένου ο χρωματισμός να αλλάζει ανάλογα με το πως το κρατάς, χωρίς να αφήνει δαχτυλιές.

Κομμάτι του σχεδιασμού είναι και η λειτουργία Dual Orbit Lights, αποτέλεσμα εκατοντάδων ωρών μηχανικής μελέτης για να επιτευχθεί η τοποθέτηση αυτής της πολύπλοκης δομής κάτω από το κάλυμμα δακτυλίου των φακών του κεντρικού συστήματος καμερών. Σε αυτόν η OPPO έχει ενσωματώσει ειδικό φωτισμό γύρω από τις δύο κάμερες, και ο οποίος ανάβει μόλις λάβεις κάποια ειδοποίηση ή βάλεις το smartphone για φόρτιση.

Οι συσκευές της OPPO ξεχωρίζουν πάντα στο τομέα αυτό αλλά και στην αυτονομία.  Στην πρώτη περίπτωση, η τεχνολογία SUPERVOOC των 33W παρέχει από τις πιο γρήγορες φορτίσεις στην κατηγορία με το 31% να επιτυγχάνεται σε 15 λεπτά και το 100% σε μόλις 63 λεπτά. Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσεις και με την αυτονομία εξαιτίας της μπαταρίας των 4500mAh.

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι selfies σου, με την κάμερα των 16MP η οποία υποστηρίζει την εντυπωσιακή λειτουργία Bokeh Flare και η οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης δίνει ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, επιπέδου DSLR.

OPPO A96

Παρέα στο Reno 7 Lite 5G θα κάνει το OPPO A96, το δεύτερο smartphone της κινεζικής εταιρείας που θα κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας. Αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της OPPO, προσφέροντας όμως τεχνικά χαρακτηριστικά που σίγουρα ξεχωρίζουν για την κατηγορία. Ανακάλυψε το OPPO A96 σε μαύρο χρώμα.

Ένα από αυτά είναι η μεγάλη LCD οθόνη των 6,59 ιντσών με ανάλυση 2412 x 1080, η οποία μάλιστα υποστηρίζει και ρυθμό ανανέωσης 90Hz για ομαλό scrolling κατά την πλοήγηση σε ιστοσελίδες αλλά και στα αγαπημένα σας social media apps. Στο άνω αριστερό μέρος βρίσκουμε και μια μικρή οπή, πίσω από την οποία βρίσκεται η selfie κάμερα των 16MP η οποία χαρίζει πολύ καλά πορτραίτα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Στο εσωτερικό συναντάμε το Snapdragon 680 chipset της Qualcomm με 8πύρηνο επεξεργαστή, 128GB αποθηκευτικό χώρο αλλά και 6GB μνήμη. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης ακόμα και από πιο απαιτητικές εφαρμογές. 

Το A96 είναι μια ακόμα πρόταση της OPPO που ξεχωρίζει για την αυτονομία της αφού διαθέτει τεράστια μπαταρία 5.000mAh και η οποία μπορεί να φορτίσει γρήγορα μέσω του φορτιστή 33W. Συγκεκριμένα η φόρτιση του 50% ολοκληρώνεται σε μόλις 26 λεπτά, κάτι που οφείλεται για ακόμη μια φορά στην τεχνολογία SUPERVOOC που έχει αναπτύξει η OPPO, και με τον φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Ιδιαίτερη σημασία έχει δώσει η OPPO και στο σχεδιασμό της συσκευής, με το OPPO Glow να χαρίζει διαφορετικά χρώματα στο πίσω μέρος, ανάλογα με τη γωνία που κρατάς τη συσκευή. Είναι ακόμα ανθεκτικό υποστηρίζοντας το πρότυπο IPX45, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σκόνη, τις πιτσιλιές αλλά και την πτώση από μικρό ύψος. Το κύριο σύστημα καμερών ηγείται ο αισθητήρας των 50MP ο οποίος με διάφραγμα F/1.8, υπόσχεται πολύ καλά αποτελέσματα όχι μόνο το πρωί αλλά και το βράδυ όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Συνοδεύεται από ένα αισθητήρα βάθους των 2MP για bokeh λήψεις.

Και οι δύο συσκευές «τρέχουν» Android 11, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει το ColorOS, το γραφικό περιβάλλον της OPPO το οποίο διακρίνεται για τις πρόσθετες λειτουργίες που παρέχει.

Λίγο αργότερα αλλά πάντα μέσα στο καλοκαίρι θα δεις και το Find X5 Pro, την κορυφαία πρόταση της OPPO η οποία ξεχωρίζει αρχικά για το μοναδικό της σχεδιασμό, που όμοιό της σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Κατασκευασμένο από premium υλικά, το Find X5 Pro ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με μια φοβερή AMOLED οθόνη 6,7" η οποία υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Για επιδόσεις μη το συζητάς καθόλου αφού δεν θα αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε πρόβλημα, με το Snapdragon 8 Gen1, το κορυφαίο chipset της Qualcomm το οποίο  συνοδεύεται από 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο.

Η OPPO συνεργάζεται στο συγκεκριμένο μοντέλο με την HASSELBLAD, ένα θρυλικό όνομα στο χώρο της φωτογραφίας, για την ανάπτυξη του συστήματος καμερών. Αυτό περιλαμβάνει στο πίσω μέρος 2 κάμερες των 50MP με φοβερό σύστημα οπτικής σταθεροποίησης αλλά και δυνατότητα μακροφωτογράφησης από απόσταση μόλις 4 εκατοστών. Η εταιρεία υπόσχεται φοβερές φωτογραφίες και το βράδυ αλλά και selfies όπου εκεί αναλαμβάνει μια 4η κάμερα με ανάλυση 32MP.

Επισκέψου τώρα ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή το germanos.gr για να ρίξεις μια πρώτη ματιά στα νέα μοντέλα της OPPO, τα οποία για το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας τους έρχονται με δώρα! Συγκεκριμένα μαζί με το Reno 7 Lite 5G θα αποκτήσεις και τα Bluetooth ακουστικά Enco Air2 της OPPO ενώ με την αγορά του A96 θα πάρεις δώρο τα OPPO Enco Buds ακουστικά. Τα πρώτα αποτελούν μια εργονομική πρόταση της εταιρείας με σύστημα ακύρωσης θορύβου και αυτονομία που φτάνει τις 24 ώρες. Τα OPPO Buds παρέχουν πολύ μικρό χρόνο απόκρισης μέσω της bluetooth σύνδεσης που παρέχουν, κάνοντας τα ιδανικά για gaming στο κινητό ενώ η αυτονομία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.